Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στη Μεταμόρφωση

17:43 9/4/2012 - Πηγή: 24wro
Ένα πρωτοφανές γεγονός, για την ιστορία της... πόλης, είχαμε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Μεταμόρφωση, καθώς στις φλόγες τυλίχτηκαν κάδοι σε κεντρικά σημεία της... πόλης, μετά από - όπως όλα δείχνουν - οργανωμένο εμπρηστικό σχέδιο.
Πιο συγκεκριμένα, τρεις κάδοι στο “Πράκτικερ” έγιναν παρανάλωμα του πυρός και την ίδια τύχη είχαν άλλοι τρεις κάδοι απορριμμάτων στην οδό Πλαστήρα, μάλιστα σε εκείνο το σημείο σοβαρές ζημιές υπέστη και αυτοκίνητο που ήταν σε παρακείμενο συνεργείο αυτοκινήτων. Επίσης, οι δράστες συνέχισαν το έργο τους και στη συμβολή των οδών Βενιζέλου
και Υμηττού, όπου ένας ακόμη κάδος έπεσε θύμα των διαθέσεών τους.

Άμεση αντίδραση από τον Δήμαρχο
Καίρια ήταν η αντίδραση του Δημάρχου της πόλης, κ. Μιλτιάδη Καρπέτα, ο οποίος αμέσως ήρθε σε επικοινωνία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία με τις οποίες συνεργάστηκε - ενημερώθηκε για το τι έχει συμβεί.
Ο Δήμαρχος μας είπε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον αρμόδιο Πυραγό που επιλήφθηκε της υπόθεσης, αντίστοιχα περιστατικά συνέβησαν κατά την διάρκειας της νύχτας και σε άλλες πόλεις της Αττικής και τα ως τώρα δεδομένα οδηγούν στην Οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».
Ακόμη ο Δήμαρχος μας είπε ότι στη συμβολή των οδών Υμηττού και Βενιζέλου όπου ήταν η μία εστία της επίθεσης των εμπρηστών λειτουργούν κάμερες, τις οποίες και θα μελετήσει η Αστυνομία. Αντίστοιχα στην Πλαστήρα, υπάρχει φύλακας επί 24ώρης βάσης, ο οποίος θα καταθέσει σχετικά.
Τέλος, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος στο xtypos.gr τόνισε: «Αναμφισβήτητα οι πρώτες σκέψεις μας ήταν από πού προέρχονται αυτές οι επιθέσεις. Θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά στην πόλη μας αν δεν είχαμε την αλλαγή του σκηνικού μετά την ενημέρωση που είχαμε από την πυροσβεστική ότι αντίστοιχα περιστατικά συνέβησαν και σε άλλες πόλεις του λεκανοπεδίου.»
Keywords
Τυχαία Θέματα