Δημήτρης Πετράκης - Ο δημιουργός του πιο viral ελληνικού 9gag post μιλάει στο mycampus.gr

HELLO 9GAGers!

My name is Dimitris and I come from Greece

Δε χρειάζεται να είσαι «Ελληνάρας» για να αποκαταστήσεις την αλήθεια για τη χώρα σου. Δεν είναι απαραίτητο να φανατίζεσαι και να κακιώνεις με τους λαούς όταν όλοι σε βρίζουν και σε απαξιώνουν. Δεν είναι σωστό να σκύβεις το κεφάλι ταπεινωμένος και να δέχεσαι παθητικά τα γεγονότα.

Μπορείς να αντιδράσεις. Και όταν το κάνεις με έξυπνο τρόπο και με συνεργό το χιούμορ, μπορείς να στρέψεις την παραπλανημένη κοινή γνώμη υπέρ σου. Έστω, κομμάτι αυτής.

Συνέντευξη

– Επιμέλεια Κατερίνα Ευσταθιάδου

Ανακαλύψαμε το Δημήτρη στο δημοφιλές 9gag.com με το post “The truth about Greece” όπου μέσω των διάσημων memes, χρησιμοποιώντας γραφήματα εικόνες και στοιχεία από ρεπορτάζ και έρευνες κατάφερε να καταρρίψει τους μύθους της κρίσης που μας στοιχειώνουν ως έθνος. Το αποτέλεσμα; Η συγκεκριμένη ανάρτηση έκανε το γύρο του κόσμου τα likes και shares ξεπέρασαν τις 50.000 ενώ στα χιλιάδες σχόλια αναπτύχθηκαν ενδιαφέροντες διάλογοι που αποδεικνύουν ότι ο κόσμος έχει δεχτεί τρελή προπαγάνδα από τα μέσα. Μπορεί να μην αποκαταστάθηκε εντελώς η αλήθεια. Αλλά ήταν κι αυτό ένα βήμα. Ποιος είναι όμως ο Δημήτρης και πώς κατάφερε να φτάσει στη δημιουργία του πιο viral post του μήνα;

Από την Κρήτη με αγάπη

Ο Δημήτρης Πετράκης είναι ένας τριαντάρης Κρητικός με γερμανίδα μητέρα και έλληνα πατέρα. Σπούδασε 3D Computer Animation στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth, έχει δημιουργήσει μαζί με έναν παιδικό του φίλο την ProWebSector (επιχείρηση υπηρεσιών διαδικτύων για κατασκευή, φιλοξενία και ανάπτυξη ιστοσελίδων/online marketing). Παράλληλα, διδάσκει 3D Studio Max για αρχιτέκτονες/μηχανικούς/διακοσμητές σε μία τοπική σχολή πληροφορικής. Έδρα του είναι το Ηράκλειο Κρήτης. Τι άλλο; Α ναι, έχει τρία νταν στο καράτε (είναι διεθνής εκπρόσωπος της παγκόσμιας ένωσης Shito-ryu Shukokai Karate Do), είναι ιδρυτικό μένος του opel-club.gr και τραγουδάει σε μια thrash metal μπάντα τους Toxic Terror. Αγαπά τα ζώα και είναι ερασιτέχνης φωτογράφος. Τεμπέλη δεν τον λες…

Crisis management

Είναι κι αυτός ένας ακόμη αγανακτησμένος έλληνας που βλέπει καθημερινά το άσχημο προσωπείο της κρίσης. Εκνευρίζεται που είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι. Όλο αυτό το ανθελληνικό κλίμα, το «σατανικά» κατά τα λεγόμενά του στημένο, μιας και το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, τον θίγει όπως όλους μας. «Είμαστε ένας ΣΤΑΘΜΟΣ που θα παίξει ρόλο και για το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Εάν πέσει η δική μας χώρα, το domino ξεκινάει και για τις υπόλοιπες μετά. Γι' αυτό κάλεσα περισσότερο τους ξένους να αγκαλιάσουν την Ελλάδα να ψαχτούν και να βρουν τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους η χώρα μας έχει βρεθεί σε αυτήν τη θέση. Γιατί αυτοί θα είναι οι επόμενοι»!

Το ποτήρι που ξεχείλισε

Τι ήταν αυτό που τον ενόχλησε περισσότερο και αποφάσισε να βγει και να τα πει; Η διαφθορά, η σ

Keywords
Αναζητήσεις
dimitris peetrakis, δημητρης πετρακης παιδικος σταθμος
Τυχαία Θέματα