Οριακή διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

00:35 31/5/2011 - Πηγή: 24wro

Οριακή διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν Δευτέρα...



Συγκεκριμένα γκάλοπ της Pulse για το λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου» δείχνει τη ΝΔ να προηγείται για πρώτη φορά μετά τις εκλογές
του 2009, με διαφορά της τάξης του 0,5%.

Ωστόσο, τα ποσοστά και των δύο μεγάλων κομμάτων κινούνται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 19,5% των προτιμήσεων και το ΠΑΣΟΚ το 19%.

Δημοσκόπηση της ALCO για το «Πρώτο Θέμα» δείχνει το ΠΑΣΟΚ να διατηρεί μικρό προβάδισμα 0,3% έναντι της ΝΔ. Η διαφορά αυτή είναι, ωστόσο, σημαντικά μικρότερη από το 1,1% που είχε καταγραφεί υπέρ του ΠΑΣΟΚ στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρίας τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύθηκε στο «Βήμα της Κυριακής», η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων συμφωνούν με τις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου με στόχο την άντληση 50 δις ευρώ.

Το 80% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, συμφωνεί με την άποψη ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η περιουσία του Δημοσίου για την εξυγίανση της οικονομίας της χώρας. Το 82%, ωστόσο, δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση στην υλοποίηση του σχεδίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα