Παναγιωτόπουλος: Συστηματική αποδυνάμωση της ελληνικής διπλωματικής υπηρεσίας

17:15 21/6/2011 - Πηγή: 24wro
«Δίπλα στην οικονομία, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι …
ότι το εξίσου υψηλό διακύβευμα είναι να μην μετατραπεί η οικονομική κρίση σε κρίση εθνικής κυριαρχίας και εθνικής ασφάλειας της χώρας», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών, βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος καλώντας την εθνική αντιπροσωπεία να λάβει όλες τις πρόνοιες για να μην περάσει η κρίση αυτή στις ένοπλες δυνάμεις και την ελληνική διπλωματική υπηρεσία.


Όπως είπε, τα όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες δυστυχώς κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση «με τη συστηματική αποδυνάμωση της ελληνικής διπλωματικής υπηρεσίας».


Ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε πλήρη ενημέρωση για το περιεχόμενο των διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η ΝΔ πιστεύει ότι δεν συζητούνται πράγματα άλλα, πέραν της υφαλοκρηπίδας. Όμως κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα δια της διπλωματικής οδού ώστε να πάψει η τουρκική πλευρά να επιδίδεται σε έναν αγώνα παραπληροφόρησης, τονίζοντας σε όλα τα επίπεδα ότι σε αυτές τις συνομιλίες γίνεται συζήτηση για το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και για τα άλλα προβλήματα που θίγουν την εθνική αξιοπρέπεια αλλά και τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.


Απαντώντας εξάλλου στην υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου την οποία διαδέχθηκε στο βήμα, ο κ. Παναγιωτόπουλος την κατηγόρησε ότι προσπάθησε να εκμηδενίσει την αξία και την σοβαρότητα των προτάσεων του Α. Σαμαρά και της «υπενθύμισε» ότι ανήκει σε μία κυβέρνηση η οποία το πρώτο πεντάμηνο του έτους είχε προϋπολογίσει μείωση του ελλείμματος κατά 4 μονάδες και τελικά αυξήθηκε το έλλειμμα κατά 13 μονάδες.
Keywords
Τυχαία Θέματα