ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: Το PSI αποτελεί το τρίτο μεγάλο βήμα για τη δανειακή σύμβαση

20:33 8/3/2012 - Πηγή: 24wro
Ως ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο Λουκάς Παπαδήμος, καθώς τα μεσάνυχτα...
ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για το PSI.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της ανταλλαγής ομολόγων αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο του νέου οικονομικού προγράμματος της χώρας, καθώς και του δεύτερου πακέτου χρηματοδοτικής στήριξης.

Επίσης,
ανέφερε ότι η μέγιστη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι αναγκαία προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του νέου προγράμματος και του δεύτερου χρηματοδοτικού πακέτου στήριξης.

Και πρόσθεσε ότι ένα σχετικά περιορισμένο ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών θα έχει επιπτώσεις στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδος και, παράλληλα, ενέχει κινδύνους για τους ιδιώτες πιστωτές και, γενικότερα, για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η Ελλάδα με τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της, έχει διαμορφώσει ένα πρόσφορο πλαίσιο με σημαντικά κίνητρα για την ανταλλαγή ομολόγων. Γι' αυτόν το λόγο προσβλέπω στη μέγιστη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, η οποία θα συμβάλει καθοριστικά, στην προσπάθεια προσαρμογής και ανόρθωσης της οικονομίας μας.

Χαρακτήρισε το PSI ως το τρίτο μεγάλο βήμα για την έγκριση και υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα