Παπουτσής: H εγκληματικότητα στην Αθήνα μειώνεται!

23:35 10/5/2011 - Πηγή: 24wro
Έντονες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου στο αποτρόπαιο έγκλημα...
που σημειώθηκε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής πιστεύει, όμως,  ότι μειώνεται η εγκληματικότητα στην Αθήνα!!! Και θεωρεί ότι μπορεί η άοπλη Δημοτική Αστυνομία να αντιμετωπίσει παράνομους που δολοφονούν για να κλέψουν μία βιντεοκάμερα! Έτσι, δήλωσε πριν από λίγο στη Βουλή: «Ενώνω τη φωνή μου για την αποτρόπαιη δολοφονία στο κέντρο των Αθηνών.
Η αλήθεια είναι ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυσχερειών καταβάλουν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για την προστασία των πολιτών. Απαιτείται η συνεργασία του συνόλου της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την προστασία και ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας. Η εγκληματικότητα στο κέντρο μειώνεται, αυξάνεται όμως στην υπόλοιπη χώρα κυρίως πάντως στην μικροεγκληματικότητα, που σε κάθε περίπτωση δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες. Είμαστε αποφασισμένοι να ενθαρρύνουμε τον δήμαρχο Αθηναίων και τους συναρμόδιους φορείς για την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών».
Η Νέα Δημοκρατία
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου 44χρονου για τον τραγικό θάνατό του. Εκεί που ετοιμαζόταν να υποδεχθεί μια ζωή, έχασε τη δική του, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης και συνέχισε: Δυστυχώς, τέτοια περιστατικά ολοένα και πληθαίνουν. Η εγκληματικότητα παραμονεύει παντού. Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές και έχουμε καταγγείλει την εικόνα διάλυσης του Υπουργείου, που θέλει να λέγεται Προστασίας του Πολίτη. Και οι καταγγελίες κάνουν λόγο για έλλειμμα συγκροτημένου σχεδίου, που μπορεί να αντιμετωπίσει, όχι μόνο το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και αυτό που παραμονεύει σε κάθε γειτονιά και μπορεί να είναι απειλή για τον καθένα μας. Αντίθετα, στην έλλειψη σχεδίου περισσεύει ο κομματισμός, το είδαμε εξάλλου και στις πρόσφατες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.
Οι αντιδράσεις από το αποτρόπαιο περιστατικό είναι τέτοιες που ακόμα και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης (!!!) βγήκε να κάνει αντάρτικο στο ΠΑΣΟΚ… Μιλώντας το μεσημέρι σε εκδήλωση στην σχολίασε τη σημερινή αποτρόπαια και πρωτοφανή σε αγριότητα δολοφονία λέγοντας ότι     «ο σημερινός φόνος δεν είναι μια περίπτωση απλής παραβατικότητας. Είναι εκδήλωση εγκληματικότητας που δεν είναι ανεκτή με κανέναν τρόπο…»
Πρόσθεσε ότι απαιτείται πολύ προσπάθεια από την Ελληνική Αστυνομία για να ελεγχθεί η κατάσταση και «επιτέθηκε» στον Χρήστο Παπουτσή αλλά και στον Γιώργο Παπανδρέου (ως συνυπεύθυνο) … λέγοντας ότι ενώ έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη τη διαθεσιμότητα και τη βούληση του Δήμου να συνεργαστεί σε καθημερινή βάση με την Ελληνική Αστυνομία, στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης σε μικτές περιπολίες και το βράδυ (Προ μηνός, είχα την ευκαιρία να επαναλάβω τη διαθεσιμότητα του Δήμου καθώς και τη βούληση του να συνεργαστεί με την Ελληνική Αστυνομία, σε σύσκεψη που διεξήχθη παρουσία των συναρμόδιων υπουργών κ
Keywords
Τυχαία Θέματα