Παρ’ ολίγον να μη γινόμουν Χάρι Πότερ...

10:46 26/11/2011 - Πηγή: 24wro
Το νεανικό του πρόσωπα με τα κόκκινα μάγουλα και τα περίφημα στρογγυλά γυαλιά έχει γίνει...
συνώνυμο του Χάρι Πότερ. Όμως, ο βρετανός Ντάνιελ Ράντλιφ - γιατί περί αυτού ο λόγος - παρά λίγο να μην ενσαρκώσει ποτέ στη μεγάλη οθόνη τον ήρωα της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ.

Η αποκάλυψη έγινε πρόσφατα από τον ίδιο τον 22χρονο ηθοποιό μετά από επτά ταινίες που σημείωσαν τεράστια εισπρακτική επιτυχία και τον έκαναν γνωστό στα πέρατα του κόσμου.

Μιλώντας στο Hollywood Reporter,
o Ράντικλιφ αποκάλυψε ότι ο σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας της σειράς, Κρις Κολόμπους, τον ανακάλυψε στο ρόλο του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και έσπευσε να τον αναζητήσει για να πρωταγωνιστήσει στη συγκεκριμένη ταινία. Κι επειδή ήταν ανήλικος απευθύνθηκε στους γονείς του. Τους ζήτησε, λοιπόν, να του επιτρέψουν να χρησιμοποιήσει τον Ράντικλιφ σε έξι ταινίες που θα γυριζόντουσαν στο Λος ΄Αντζελες. Οι γονείς του αρνήθηκαν για να μην του αναστατώσουν τόσο πολύ τη ζωή, κάτι που ο Ράντκλιφ «δεν ήξερα ότι είχε συμβεί…»

Ευτυχώς που η παραγωγή «ξαναχτύπησε» και μίλησε με συμφωνία με άλλους όρους στους γονείς του Ράντκλιφ. Να του επιτρέψουν να συμμετάσχει σε δύο ταινίες που θα γυριζόντουσαν στην Μεγάλη Βρετανία. Και ευτυχώς για την καριέρα του γιου τους, δέχτηκαν…

Η συγκεκριμένη ταινία ήταν «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2001. Έλαβε κυρίως θετικές κριτικές, έκανε εισπράξεις πάνω από 974 εκατομμύρια δολάρια και κέρδισε 3 υποψηφιότητες για ΄Οσκαρ. Μέχρι σήμερα είναι η 11η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών.
Keywords
Τυχαία Θέματα