«Παραλύει» σήμερα όλη η χώρα

00:25 11/5/2011 - Πηγή: 24wro

Σε απεργειακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη, όλοι η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει ...



24ωρη απεργία στην οποία θα συμμετάσχουν αρκετοί κλάδοι. Με τις ασπίδες παρά πόδας και σε πλήρη ετοιμότητα θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας οι διμοιρίες των ΜΑΤ
προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.
Ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας θα «παγώσει» ενώ υπουργεία, ταμεία, εφορίες, τελωνεία και σχολεία θα υπολειτουργήσουν. Το κέντρο θα παραμείνει απροσπέλαστο, καθώς θα πραγματοποιηθούν πορείες, ενώ μετ΄ εμποδίων, θα γίνουν οι μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με εξαίρεση τις ώρες που θα γίνουν τα συλλαλητήρια.
Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, έχοντας σαφή επίγνωση ότι αποτελούν το βασικό μοχλό στον τομέα της οικονομίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας, «στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και στους δανειστές της χώρας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
Ο ΟΤΕ «κατεβάζει» το ακουστικό, καθώς οι εργαζόμενοι λένε "όχι" στην εκποίηση του Οργανισμού, δηλώνοντας την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε απόπειρα αφαίρεσης δικαιωμάτων τους.
Την πένα θα σηκώσουν και οι δημοσιογράφοι.
Στην απεργία συμμετέχουν επίσης το προσωπικό των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ καθώς και το προσωπικό των ΟΤΑ.
Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως στις 11 π.μ και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, ενώ νωρίτερα, στις 10.00 στην Ομόνοια, θα συγκεντρωθεί το ΠΑΜΕ.

http://www.newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα