Παραμένει ταμπουρωμένος ο ύποπτος για το φονικό στην Τουλούζη

10:01 21/3/2012 - Πηγή: 24wro
Δυο γάλλοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην Τουλούζη κατά τη διάρκεια επιχείρησης...
εισβολής μέσα σε ένα σπίτι, στο οποίο βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα ταμπουρωμένος μέσα σε μία μονοκατοικία ένας 24χρονος άντρας, ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης του μακελειού σε σχολείο στην Τουλούζη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει αυτή την ώρα το ξένο πρακτορείο CNN το σπίτι είναι περικυκλωμένο από 300 γάλλους αστυνομικούς της επίλεκτης μονάδας RAID.

Από
την ημέρα που ο «δολοφόνος με το σκούτερ» σκόρπισε τρόμο και θάνατο στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζ, η γαλλική αστυνομία είχε εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο, η αστυνομία έχει εντοπίσει και προσπαθεί να συλλάβει τον ύποπτο που δηλώνει ότι έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, θεωρώντας ότι αυτός είναι ο δράστης των επιθέσεων.

Το ρεπορτάζ του BBC αναφέρει ότι η μητέρα του φερόμενου ως δράστη αρνείται να μιλήσει, ενώ η αστυνομία έχει συλλάβει τον αδελφό του.

Οι αστυνομικοί με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα έχουν αποκλείσει τη συνοικία, η οποία δεν βρίσκεται μακριά από το εβραϊκό σχολείο που δέχθηκε την επίθεση τη Δευτέρα.
Στο Τελ Αβίβ έφτασαν οι σοροί των θυμάτων

Σε μία άλλη εξέλιξη, το αεροσκάφος που μετέφερε τις σορούς των τεσσάρων θυμάτων της σφαγής στο εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη έφθασε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο Ισραήλ.

Το αεροπλάνο των ισραηλινών αερογραμμών El Al, στο οποίο επέβαιναν επίσης 50 συγγενείς των θυμάτων και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, προσγειώθηκε λίγο μετά τις 05:45 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ.
Keywords
Τυχαία Θέματα