Πεζοδρομήσεις και χώροι εκδηλώσεων στις πλατείες Αγ. Παντελεήμονα ,Αττικής και Ομονοίας

11:40 18/5/2011 - Πηγή: 24wro
Προϋπόθεση για την αναγέννηση του Κέντρου της Αθήνας αποτελεί...
σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, η αναβάθμιση των πλατειών Αγίου Παντελεήμονα και Αττικής καθώς και της οδού Αγορακρίτου και τμημάτων της ευρύτερης περιοχής. Αν και μόνο οι δράσεις του ΥΠΕΚΑ σε αυτές τις εξαιρετικά υποβαθμισμένες περιοχές δεν μπορούν να αναστρέψουν τη σημερινή κατάσταση, σε συνδυασμό με....
τον σχεδιασμό των συναρμόδιων υπουργείων θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην αναγέννηση
των περιοχών αυτών.

Η μελέτη ανάπλασης για την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών όπως περιγράφεται στο σχέδιο του ΥΠΕΚΑ για το κέντρο της Αθήνας, το οποίο παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε τη Δευτέρα στο υπουργικό συμβούλιο περιλαμβάνει:

- Επέκταση της πλατείας προς τις οδούς Αγορακρίτου και Πιπίνου και προς την οδό Αλκιβιάδου η οποία μετατρέπεται σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.

- Φωτεινό και ασφαλή πεζόδρομο στα όρια της πλατείας περιμετρικά του ναού.

- Καθιστικά, υδάτινη επιφάνεια, χώροι τραπεζοκαθισμάτων με στέγαστρα, χώρος άθλησης με μπασκέτα και χώροι για ελεύθερο παιχνίδι (άμμος, χαράξεις στο δάπεδο κ.ά.) στο νότιο τμήμα της.

- Πράσινο και χώροι για παιχνίδι στο βόρειο τμήμα της.

Τα σχέδια για την πλατεία Αττικής περιλαμβάνουν:

- Διεύρυνση της πλατείας ανατολικά και βόρεια

- Πεζόδρομο από την οδό Αγορακρίτου ο οποίος συνεχίζεται μέσω ενός κεντρικού φωτεινού διαδρόμου ο οποίος διασχίζει το χώρο διαγώνια μέχρι την οδό Λιοσίων.

- Ανοιχτό χώρο εκδηλώσεων, υδάτινη επιφάνεια σε επίπεδα, χώρο παιδικής χαράς, καθιστικά, περιοχές δραστηριοτήτων για παιχνίδι παιδιών μεγαλύτερης ηλικίας και παρόδια αλέα.

- Σύνδεση των δύο πλατειών με πεζοδρόμηση της οδού Αγορακρίτου.

- Διαπλάτυνση του βόρειου πεζοδρομίου της οδού μεταξύ Αλκιβιάδου και Αδμήτου και του πεζοδρομίου της οδού Αλκαμένους μεταξύ Ταρσού και Υγείας

- Οι οδοί Υγείας από Αλκιβιάδου έως Μ. Βόδα και Αγίου Παντελεήμονος διαμορφώνονται σε ήπιας κυκλοφορίας, με απώτερο στόχο να μετατραπούν μαζί με την Αλκβιάδου σε πεζοδρόμους.

- Εμπλουτισμός του πρασίνου και ενίσχυση του φωτισμού.

Για τα συγκεκριμένα έργα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες εφαρμογής και τα τεύχη δημοπράτησης, η έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και της μελέτης από το Δήμο Αθηναίων. Εκκρεμεί η απόφαση του Δ. Αθηναίων και η έκδοση απόφασης έγκρισης της μελέτης από την Γενική Διεύθυνση Προγραμματισμού και Έργων.

Ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 8.462.334,47 ευρώ και η χρηματοδότηση προβλέπεται να γίνει από το ΠΕΠ Αττικής με προβλεπόμενη ένταξη στο τέλος Ιουνίου. Η δημοσίευση της προκήρυξης προγραμματίζεται για τον Ιούλιο, η διεξαγωγή της δημοπρασίας τον Σεπτέμβριο και η επιλογή του αναδόχου εργολάβου και εγκατάστασή του
στις αρχές Οκτωβρίου 2011.

Εναλλακτικές δράσεις στην πλατεία Ομόνοιας
Πρόσκληση σε δραστήριους πολίτες να ε
Keywords
Τυχαία Θέματα