ΠΟΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΗΓΕ 2500 ΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ;

14:16 15/11/2011 - Πηγή: 24wro
Μετά από 17 χρόνια παρουσίας στα πολιτικά δρώμενα της Ιταλίας, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναγκάστηκε να ...παραιτηθεί. Μιλανέζος, νομικός, ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας, καναλάρχης, εκδότης, οπαδός



της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν, όπου είναι και ιδιοκτήτης, είναι κάποιες από τις ιδιότητες του ανθρώπου που αγαπήθηκε το ίδιο φανατικά όσο και μισήθηκε.

Οι καταδίκες του Ιταλού πρωθυπουργού

Μια σειρά από δικαστικές έρευνες για φοροδιαφυγή, δωροδοκίες, λογιστικές ατασθαλίες, μέχρι και για διασυνδέσεις με την ιταλική μαφία ακολουθούσαν τον ιταλό επιχειρηματία
σε όλη του την πορεία. Αντίθετα όμως από κάθε πρόβλεψη ο Σ. Μπερλουσκόνι ιδρύει κόμμα το 1993, με το όνομα «Φόρτσα Ιτάλια» και εμφανίζεται στην πολιτική ζωή της Ιταλίας. Ο βαθύπλουτος ηγέτης, μέσα σε μια 20ετία παρουσιάστηκε 2.500 φορές στο δικαστήριο σε σύνολο 106 δικών που τον αφορούν έμμεσα ή άμεσα με νομικό κόστος 200 εκατ. ευρώ κατά δήλωση του ιδίου. Όπως δήλωνε ο ίδιος είναι το μεγαλύτερο θύμα των δικαστικών αρχών στην παγκόσμια ιστορία και πάντα κυνηγημένος από αριστερούς δικαστές του Μιλάνου που θέλουν να τον καταστρέψουν. Όποτε η δικαιοσύνη έβγαζε καταδικαστικές αποφάσεις , θέσπιζε νόμους που οδηγούσαν στην πλήρη αθώωση του.


Οι γυναίκες του Καβαλιέρε

Ο ιταλός πρωθυπουργός όμως, έγινε γνωστός και για τα περίφημα πάρτι στην έπαυλη του Άρκορε, με την παρουσία συνοδών πολυτελείας. Πρώτη ροζ αποκάλυψη αφορούσε την παρουσία του Σίλβιο στο πάρτι των 18ων γενεθλίων της Νοέμι Λετίτσια. Δηλώσεις και εξώφυλλα από συνοδούς όπως η Πατρίτσια Ντ' Αντάριο που μοιράστηκε δημοσίως τις εμπειρίες της με τον Σίλβιο αμαυρώνουν την εικόνα του. Η νεαρή Ρούμπι, ήλθε να προστεθεί στη λίστα με τις συνοδούς πολυτελείας που παρήλαυναν στη βίλα του Άρκορε. Όμως, η Ρούμπι ήταν ανήλικη και ο Καβαλιέρε θα προσθέσει στα αδικήματα όπου φέρεται ως κατηγορούμενος και αυτό της αποπλάνησης ανηλίκου.


Η δεύτερη σύζυγός του Βερόνικα θα ζητήσει δημοσίως διαζύγιο χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του Σίλβιο «άρρωστη» και περιγράφοντας τον Καβαλιέρε ως «δράκο στον οποίο προσφέρονται παρθένες για φήμη και δόξα».Εκείνη την περίοδο στην Ιταλία θα διαδηλώσουν μαζικά πλήθος γυναικών με πανό που γράφουν πως η χώρα δεν είναι οίκος ανοχής.


Ο Μπερλουσκόνι έχτισε φήμη τραγουδώντας ντουέτο με τον Μάριο Απικέλα σε κρουαζιερόπλοια, ξεκίνησε πουλώντας ηλεκτρικές συσκευές, πήρε ένα δάνειο με τη βοήθεια του πατέρα του έγινε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας αγνοώντας την έννοια, σύγκρουση συμφερόντων. Και έτσι απλά, αποφάσισε να γίνει πρωθυπουργός.

Αυτός ανέβηκε στα ψηλότερα σκαλοπάτια και η Ιταλία έπεσε στα χαμηλότερα.

mixanitouxronou.gr


Keywords
Τυχαία Θέματα