Προφυλακιστέος για σύνδεση με τη γιάφκα της Τριανδρίας

19:55 23/2/2012 - Πηγή: 24wro
Ενώπιον του 4ου τακτικού ανακριτή... απολογήθηκε σήμερα ο 53χρονος Κούρδος, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τρίτη για σύνδεση με τη γιάφκα της Τριανδρίας που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, έπειτα από έκρηξη χειροβομβίδας, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας 32χρονος Κούρδος.

Ο συλληφθείς, αρνούμενος τις
βαρύτατες κατηγορίες που του αποδίδονται της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών και πολεμικού υλικού, υποστηρίζει ότι ουδέποτε βρέθηκαν δακτυλικά του αποτυπώματα στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντη.

Αντίθετα, ισχυρίσθηκε ο ίδιος, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε εις βάρος του επειδή κατά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρέθηκαν δύο αποτυπώματά του σε άλλο διαμέρισμα, επί της οδού Μιαούλη στην Τούμπα. Στο εν λόγω διαμέρισμα διέμενε ο άτυχος 32χρονος κι όπου μετέβη ο ίδιος τον περασμένο Σεπτέμβριο για να βοηθήσει τον άτυχο άντρα στην μετακόμιση που έκανε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο υπόμνημα, ο 53χρονος πολιτικός πρόσφυγας διαμένει στη χώρα μας και εργάζεται ως μικροπωλητής, ενώ έχει αιτηθεί πολιτικό άσυλο από το 2006. Μάλιστα, όπως τονίζεται, η σύλληψή του έγινε όταν πήγε στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης για να ανανεώσει το ειδικό δελτίο αιτούντος πολιτικό άσυλο.

Τον 32χρονο Κούρδο τον γνώριζε λόγω της κοινής πολιτικής τους δράσης στους κόλπους της «Επιτροπής αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους Τουρκίας-Κουρδιστάν», που είναι αναγνωρισμένο σωματείο από το ελληνικό κράτος.

Επιπλέον, προσκόμισε ιατρικές γνωματεύσεις που πιστοποιούν τα σοβαρά ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας των «βασανιστηρίων που υπέστη στην Τουρκία», λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων.

Πάντως, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή του κράτηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα