ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακραία καιρικά φαινόμενα! Ήρθε μεγάλο κύμα κακοκαιρίας

20:33 8/12/2012 - Πηγή: 24wro
Ραγδαία είναι η επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα του Σαββάτου...
Έντονες βροχές, καταιγίδες αλλά και θυελλώδεις νοτιάδες μέχρι και χιονοπτώσεις, στις ορεινές κυρίως περιοχές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του.Από το κύμα αυτό κακοκαιρίας οι περιοχές που επηρεάζονται κυρίως είναι η Βόρεια Ελλάδα και η Ήπειρος.

Τα καιρικά αυτά φαινόμενα φαινόμενα έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου θα μετακινηθούν και θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και
το Δυτικό Αιγαίο. Οι χιονοπτώσεις λόγω των νοτιάδων θα περιοριστούν στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα είναι περισσότερο ενισχυμένοι στο Βόρειο Αιγαίο και τον Θερμαϊκό.
Oι χαμηλότερες θερμοκρασίες στις 20:00 του Σαββάτου
ΜΕΤΣΟΒΟ: 2°C
ΚΑΣΤΟΡΙΑ: 3°C
ΣΟΥΦΛΙ: 3°C
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ: 3°C
ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ: 3°C
Την Κυριακή 9/12 έντονες βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν στη Δυτική Ελλάδα με ηπιότερη μορφή ενώ στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα και τη Θεσσαλία τα φαινόμενα θα είναι παροδικά και ασθενούς έντασης.
Οι χιονοπτώσεις αρχικά θα εντοπίζονται στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας αλλά σταδιακά θα επεκταθούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Δυτική Μακεδονία και τα ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα και στη Κεντρική Ελλάδα.
Σε ότι αφορά τους ανέμους τα 9 μπ. των νοτιοανατολικών ανέμων θα διατηρηθούν έως τις πρώτες μεσημεριανές ώρες μόνο στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς, με μέγιστη ένταση τα 7 μπ. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν σταδιακή πτώση από το μεσημέρι και μετά με την επικράτηση των βορίων ανέμων.
Ο καιρός την Κυριακή στην Αττική

Τοπικές βροχές και βελτίωση το μεσημέρι, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Ο καιρός την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Παροδικές βροχές στα πεδινά, λίγα χιόνια κατά περιόδους στα ορεινά και μετά το μεσημέρι στα ημιορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Το βράδυ δεν αποκλείεται για λίγο να εκδηλωθεί χιονόπτωση και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα πέσει κατακόρυφα. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και σταδιακά βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.
Τη Δευτέρα 10/12 τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στο Αιγαίο όπου και εκεί θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Οι άνεμοι θα πνέουν σε όλα τα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 5-7 μπ., ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα.
meteo.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα