Ψηφιακή η Εθνική Βιβλιοθήκη

13:55 23/6/2011 - Πηγή: 24wro
Την ψηφιοποίηση όλου του υλικού της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας και τη δημιουργία μηχανής αναζήτησης... προκειμένου να έχει πρόσβαση ο κάθε πολίτης σε όλο τον πνευματικό πλούτο της χώρας, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες η κ. Διαμαντοπούλου με τα μέλη του νέου Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας (ΕΒΕ), αναφέρθηκε στον
νέο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Εθνική Βιβλιοθήκη. "Θα μετατραπεί σε εργαλείο γνώσης και πληροφορίας για τις ανάγκες της εκπαίδευσης και του νέου σχολείου, των ακαδημαϊκών και ανεξάρτητων ερευνητών, του συνόλου των πολιτών και ιδιαιτέρως της νέας γενιάς, μέσα από το Διαδίκτυο και την ανοιχτή πρόσβαση". Στα άμεσα σχέδια για την υλοποίηση του προγράμματος "Συγκρότηση της Ψηφιακής Υπόστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης" περιλαμβάνονται:
Ψηφιοποίηση όλου του υλικού της ΕΒΕ. Δημιουργία κατάλληλης ψηφιακής υποδομής για τη συλλογή και τη διατήρηση του ψηφιακού περιεχομένου που παράγεται στη χώρα μας. Δημιουργία ενιαίου εθνικού καταλόγου και "έξυπνης" μηχανής αναζήτησης του υλικού. Κατασκευή ηλεκτρονικής μονάδας διασύνδεσης όλων των βιβλιοθηκών της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα