Σχέδιο απόδρασης καταδίκου απέτρεψε η Αστυνομία στην Κύπρο

17:31 9/11/2011 - Πηγή: 24wro
Η Αστυνομία απέτρεψε στο παρά πέντε σήμερα απόδραση κατάδικου, ο... οποίος είχε μεταβεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, στο πλαίσιο προσφυγής την οποία έχει καταθέσει για εκδίκαση υπόθεσής του.
Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, μετά από ανώνυμη πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία, που έκανε λόγο για σχέδιο απόδρασης του συγκεκριμένου κατάδικου, ο οποίος θα μετέβαινε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο, με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, Μιχάλη Παπαγεωργίου, από το πρωί είχε καταστρωθεί σχέδιο δράσης, που αποσκοπούσε
σε δύο στόχους. Πρώτον, ανέφερε, να ληφθούν εκείνα τα μέτρα ασφάλειας που θα απέτρεπαν το ενδεχόμενο απόδρασης του κατάδικου, καθώς να υπάρξει παρακολούθηση του μέρους για τυχόν εντοπισμό συνεργατών του κατάδικου.

Στην γύρω περιοχή, πρόσθεσε, είχε εξαπλωθεί μεγάλος αριθμός μελών της Αστυνομίας, τόσο με πολιτική περιβολή, όσο και με στολή και μετά από παρακολούθηση του μέρους εντοπίστηκε Ελληνοκύπριος, ο οποίος φαινόταν να κινείται κατά ύποπτο τρόπο στην περιοχή του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός, όταν αντιλήφθηκε την έντονη παρουσία των μελών της Αστυνομίας, από μόνο του προσέγγισε αξιωματικό, στον οποίο εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν γνώστης του σχεδίου απόδρασης του συγκεκριμένου κατάδικου, δίνοντας μάλιστα και κάποιες λεπτομέρειες σε σχέση με τον τρόπο που θα ενεργούσε ο κατάδικος.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, κατέληξε, ο οποίος πρόκειται για Ελληνοκύπριο, οδηγήθηκε στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας και αυτή τη στιγμή ανακρίνεται επισταμένα, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες και περιστάσεις γνώριζε τις λεπτομέρειες του σχεδίου απόδρασης του κατάδικου, πως βρέθηκε στο συγκεκριμένο μέρος και κατά πόσο η συμπεριφορά του αυτή συνιστά τη διάπραξη οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος


Keywords
Τυχαία Θέματα