Σ.ΔΗΜΑΣ: Αυξημένης αβεβαιότητας ο προϋπολογισμός

19:41 18/11/2011 - Πηγή: 24wro
Ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας εξέφρασε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας…
για τον προϋπολογισμό του 2012, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι ο προϋπολογισμός είναι αυξημένης αβεβαιότητας.
Ο κ. Δήμας εξήγησε τη θέση του λέγοντας ότι ο προϋπολογισμός
του 2012 έχει στόχο να είναι πλεονασματικός τη στιγμή που η ύφεση του 2011 είναι τελικώς μεγαλύτερη από αυτή που αρχικώς είχε προβλεφθεί. Επιπλέον, το έλλειμμα είναι αυξημένο και, τέλος, η ύφεση για το 2012 θα είναι επίσης μεγαλύτερη, κάτι που θα επηρεάσει τα έσοδα από το εξωτερικό και το εσωτερικό.
Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Δήμας ρώτησε τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο «πώς εξελίσσεται το PSI», γιατί η εξέλιξή του θα επηρεάσει και τον προϋπολογισμό, αφού θα υπάρξουν κέρδη από την μείωση των τόκων που θα επιφέρει το «κούρεμα» του χρέους με την προϋπόθεση όμως ότι το PSI θα φθάσει στο 100%.
Ρώτησε ακόμη αν τα ελληνικά ομόλογα που έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο 70% θα μπουν στο «κούρεμα». Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι σαν η ΕΚΤ να κερδοσκοπεί πάνω στα ελληνικά ομόλογα, αντί να βοηθά στην ελάφρυνση του χρέους, επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.
Τέλος, ο κ. Δήμας τόνισε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί η καλή εντύπωση που δημιούργησε στο εξωτερικό η μεταβατική κυβέρνηση και η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο για να τονωθεί η αξιοπιστία της χώρας.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα