ΣΟΚ! Oλες οι λεπτομέρειες του συμβολαίου θανάτου-εκτέλεσης Αγγελόπουλου στο Αίγιο

19:16 18/11/2011 - Πηγή: 24wro

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνες αστυνομικές έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου…
εγκληματική ομάδα η οποία, στις αρχές Φεβρουαρίου, είχε εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου εκτελώντας τον 59χρονο επιχειρηματία Α. Αγγελόπουλο στο γκαράζ του σπιτιού του, στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Την εντολή εκτέλεσης του συμβολαίου είχε δώσει ένας 46χρονος επιχειρηματίας, που διατηρούσε επαγγελματικές σχέσεις με το θύμα και σύμφωνα με πληροφορίες του χρωστούσε πολλά χρήματα.
Μετά από το πέρας των ερευνών και
αξιοποιώντας μαρτυρίες και στοιχεία οι Αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν με εντάλματα σύλληψης 4 Έλληνες, μεταξύ τους και τον εντολοδόχο, ηλικίας 46, 27, 24 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συναυτουργία.
Στη δικογραφία που σχηματίστηκε ενέχεται, με τις ίδιες κατηγορίες, και μια 25χρονη. Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου, προέκυψε, ότι ο 27χρονος είχε αναλάβει, ύστερα από εντολή του 46χρονου, να σχεδιάσει και να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου έναντι του χρηματικού ποσού των 50.000 ευρώ. Ήταν περίπου πριν από 3 χρόνια, όταν άφωνους είχε αφήσει όλους στο Αίγιο και όχι μόνο, η κατάρρευση της εταιρείας Synthesis Α.Ε που έδρευε στην πόλη, βασικός μεγαλομέτοχος της οποίας ήταν ο επιχειρηματίας Άγγελος Αγγελόπουλος.
Στην επιφάνεια ήρθαν τότε νέες πτυχές του σκανδάλου, νέοι παθόντες και εμπλεκόμενοι.
Η κατάσταση ήταν χειρότερη στον τομέα των φωτογραφικών καταστημάτων. Δεκάδες ήταν οι περιπτώσεις που άνθρωποι είχαν δώσει… ανοιχτές επιταγές ευκολίας υπογράφοντας με τον πιο επισφαλή τρόπο το ζοφερό μέλλον τους, με μία εταιρεία, που αμέσως μετά πτώχευσε και βρέθηκαν όλοι αυτοί με σφραγισμένες επιταγές. Από τότε και μετά ο επιχειρηματίας κέρδισε μόνο εχθρούς!
To 2009 άγνωστοι είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο της κόρης του, ενώ αυτή η εγκληματική οργάνωση είχε προσπαθήσει να εκτελέσει το «συμβόλαιο» ένα μήνα πριν τη δολοφονία, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους, καθότι την ημέρα εκείνη το θύμα άργησε πολύ να επιστρέψει στο σπίτι του.
Μάλιστα, στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο 46χρονος είχε πληρώσει συμβόλαιο θανάτου αμέσως μετά τον Αγγελόπουλο και για την 32χρονη κόρη του θύματος, το οποίο δεν πρόλαβαν όμως να εκτελέσουν οι δολοφόνοι.
Ο σχεδιασμός της εκτέλεσης
Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, για την πραγματοποίηση της ανθρωποκτονίας, ο 27χρονος στρατολόγησε τους άλλους τρεις συλληφθέντες, αναθέτοντας στον καθένα διακριτό ρόλο, ενώ το κυνηγετικό όπλο, που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονία, το προμήθευσε σε αυτόν ο 46χρονος εντολέας.
Ο 24χρονος και η 25χρονη είχαν αναλάβει την παρακολούθηση του «στόχου» προκειμένου να εξακριβώσουν την κατοικία και το καθημερινό του δρομολόγιο, στον δε 23χρονο είχε ανατεθεί η εκτέλεση του.
Στις 3 Φεβρουαρίου, ημέρα της δολοφονίας, αφού ο 24χρονος και η 25χρονη εντόπισαν τον Αγγελόπουλο, ενημέρωσαν
Keywords
Τυχαία Θέματα