Σε εξέλιξη πυρκαγιές

19:55 11/8/2011 - Πηγή: 24wro
Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση...
στον Άραξο Αχαΐας. Επί τόπου επιχειρούν 22 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο, ενώ από αέρος, ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής. Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο πλαγιάς και καίει χαμηλή βλάστηση. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.






Σε εξέλιξη είναι εξάλλου και οι πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα στην περιοχή Κώμη της Χίου και στην Αργαλαστή του Πηλίου.


Παράληλλα, δύο μέτωπα πυρκαγιών βρίσκονται σε εξέλιξη στο Πολυδένδρι
Αττικής και στο Λουτράκι. Η πρώτη φωτιά καίει δασική έκταση στο Πολυδένδρι Αττικής. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο που δίνουν μάχη με τις φλόγες καθώς οι άνεμοι που επικρατούν ευνοούν την εξάπλωσή της.


Την ίδια ώρα, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Δροσιά Λουτρακίου Κορινθίας. Επιχειρούν 25, 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχει κι ένα ελικόπτερο. Αν και δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.


Άλλωστε, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει σημάνει συναγερμό για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών σε Αττική, Κρήτη, Στερεά και Αιγαίο.
Keywords
Τυχαία Θέματα