ΣΕΡΡΕΣ: Τους έκοψαν το ρεύμα μέσα στον χιονιά

16:13 2/2/2012 - Πηγή: 24wro


Με τον υδράργυρο να έχει κατρακυλήσει στους δέκα βαθμούς κάτω από το μηδέν, οι αρμόδιες υπηρεσίες έκοψαν το ρεύμα σε είκοσι...
πέντε οικογένειες, σε περιοχή των Σερρών, αφήνοντας μικρά παιδιά και ηλικιωμένα άτομα να τουρτουρίζουν από το πολικό ψύχος μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Νεοχώρι του νομού Σερρών. Ολα ξεκίνησαν μετά την εντολή που δόθηκε για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε συνολικά εξήντα σπίτια, επιχειρήσεις και αγροτικές εγκαταστάσεις, λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών ή μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων.

Ετσι,
το πρωί της Τρίτης συνεργεία της ΔΕΗ μετέβησαν στο Νεοχώρι και έπιασαν δουλειά κόβοντας το ρεύμα σε είκοσι πέντε σπίτια και πέντε επιχειρήσεις.

Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών κατάλαβαν γρήγορα τι συμβαίνει και αγανακτισμένοι τηλεφώνησαν στα γραφεία της ΔΕΗ στις Σέρρες, όπου διαμαρτυρήθηκαν για το κόψιμο της ηλεκτροδότησης και ζήτησαν να μάθουν την αιτία που οδήγησε στην εφαρμογή της εντολής ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι δεν χρωστούσαν τίποτα αφού είχαν πληρώσει τους σχετικούς λογαριασμούς.

Από την πλευρά τους, οι αρμόδιοι της ΔΕΗ κάνουν λόγο για λάθος που δημιουργήθηκε εξαιτίας ασυνεννοησίας. «Η εντολή διακοπής αφορά εξήντα παροχές. Συμπεριλαμβάνονται σπίτια, καταστήματα και αγροτικές εγκαταστάσεις. Το ρεύμα κόπηκε σε εξήντα παροχές, από τις οποίες οι είκοσι πέντε είναι σπίτια» ανέφερε ο διευθυντής του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στις Σέρρες Μανώλης Εμμανουηλίδης και πρόσθεσε: «Από κακή συνεννόηση των υπηρεσιών κόψαμε το ρεύμα, κατά λάθος, σε σπίτια, ενώ από τη διοίκηση έχουμε την εντολή να μην κόβουμε το ρεύμα λόγω ψύχους».

Ωστόσο, ήδη οι κάτοικοι του Νεοχωρίου υπέστησαν απίστευτη ταλαιπωρία αφού ξεπάγιασαν μέσα στα ίδια τους τα σπίτια από το δριμύ ψύχος, ενώ διαμαρτύρονται ακόμη για την αντιμετώπιση που έτυχαν από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ λόγω μιας λανθασμένης εντολής και τόνισαν πως δεν περίμεναν πως θα τους συμβεί κάτι τέτοιο μέσα στο καταχείμωνο.

Στο μεταξύ, οκτακόσιοι κάτοικοι της πόλης κατέφυγαν για νομική κάλυψη στο γραφείο της Επιτροπής Πολιτών Σερρών, διότι δεν πλήρωσαν το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Keywords
Τυχαία Θέματα