Σκιές στην συμφωνία συγχώνευσης Alpha-Eurobank

14:22 30/1/2012 - Πηγή: 24wro
Σε αμφιβολία θέτουν τα αποτελέσματα της Blackrock τη συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ Alpha Bank και Eurobank, κάτι που...
υπήρχε στο παρασκήνιο εδώ και αρκετό καιρό. Η καθυστέρηση οδήγησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών και την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην αναστολή διαπραγμάτευσης των δυο μετοχών μέχρι να αποσαφηνιστεί πλήρως η κατάσταση.
Το Χρηματιστήριο της Αθήνας
αναφέρει: "Τη διαπραγμάτευση των μετοχών των Alpha Bank και Eurobank αναστέλλει προσωρινά το χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεννόηση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς από το συνδυασμό των σημερινών ανακοινώσεων και των δημοσιευμάτων στον Τύπο, δεν υφίσταται επαρκής πληροφόρηση από την οποία να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της αγοράς και η προστασία του επενδυτικού κοινού.
Αναστέλλεται ακόμη προσωρινά και η διαπραγμάτευση όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο των εταιρειών "Alpha Τrapeza Α.Ε." και "Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias Α.Ε." , καθώς και των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων Alpha ETF FTSE ATHEX 20, NBGAM ETF ΓΔ Χ.Α. και NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30.
Alpha: Ασαφές το χρονοδιάγραμμα της συγχώνευσης λόγω του PSI
Σε επίσημη ανακοίνωσή της νωρίτερα η Alpha Bank υπογράμμιζε ότι "οι τρέχουσες μακροοικονονομικές εξελίξεις με άμεσες επιπτώσεις επί του τραπεζικού τομέα (PSI) εμποδίζουν την Alpha Bank να παράσχει επί του παρόντος ακριβή ένδειξη για το χρονοδιάγραμμα και την εν γένει εξέλιξη της συγχωνεύσεως αυτής μετά της EFG Eurobank Ergasias".
Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση προσθέτει ότι μόλις υπάρξουν οριστικά δεδομένα, θα επανέλθει δια νεωτέρας ανακοινώσεως προς το επενδυτικό κοινό.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα