Σκληρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή

16:46 6/4/2011 - Πηγή: 24wro
Σε πεδίο σκληρών αντιπαραθέσεων μετετράπη η Βουλή...
με αφορμή τη συζήτηση για θέματα οικονομίας, πρόωρων εκλογών καθώς και την έντονη «γκρίνια» στους κόλπους της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι «μόνη λύση
είναι η προσφυγή στης κάλπες», ενώ χαρακτήρισε σιαμαίους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο ζήτημα των σκανδάλων. Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Χρήστου Πρωτόπαπα, που απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει τις πρωτοβουλίες για την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου των υποβρυχίων.
Η σκυτάλη της αντιπαράθεσης πέρασε στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εκτίθεται» καθώς ενώ η ελληνική κοινωνία καταρρέει, αυτή ασχολείται με την στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές της στις ψηφοφορίες νομοσχεδίων στη Βουλή. Παράλληλα, σημείωσε ότι η αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη, και γι αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να την προετοιμάσει, ώστε να μην επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες. «Κάποιοι την ετοιμάζουν κάτω από το τραπέζι», συμπλήρωσε.
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση προκάλεσε τα πυρά του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που τόνισε ότι η συζήτηση για την αναδιάρθρωση είναι κακή για τη χώρα.
Ωστόσο η ένταση δεν σταμάτησε εδώ, καθώς επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΝ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός συνασπισμού εξουσίας. «Η λαϊκή δεξιά που έχει ανέβει στα κεραμίδια να νιαουρίσει από κοινού με τον κ. Τσίπρα, να προσέχει γιατί καιροφυλακτεί ο γάτος του ΚΚΕ» δήλωσε να τους δαγκώσει την κατάλληλη στιγμή".
«Μην ανησυχείτε, η Αριστερά δεν θα χτυπήσει πόρτες και κουδούνια στην πολυκατοικία σας. Χάρισμά σας» του απάντησε ο κ. Τσίπρας.
Πάντως, ο κ. Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε αισιόδοξος, καθώς εκτιμά μείωση του πληθωρισμού μέχρι το τέλος του 2011, εκτιμώντας ότι θα υποχωρήσει στο 2,5%, ενώ προανήγγειλε μειώσεις στο καλάθι της νοικοκυράς.
newscode
Keywords
Τυχαία Θέματα