Σοβαρές επιφυλάξεις των Ελλήνων τραπεζιτών για το γαλλικό μοντέλο

08:40 5/7/2011 - Πηγή: 24wro
Βλέποντας και κάνοντας”. Αυτή είναι με ...
δύο λόγια η στρατηγική που πρόκειται να ακολουθήσει η πλευρά των Ελλήνων τραπεζιτών, αναφορικά με το θέμα του γαλλικού μοντέλου συμμετοχής και του ιδιωτικού τομέα στην επίλυση του προβλήματος χρέους.
Με άλλα λόγια, δεν πρόκειται να πάρουν θέση αναφορικά με το θέμα, αλλά θα περιμένουν για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο κι απλώς να ακολουθήσουν. Ωστόσο, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, όταν ερωτώνται σχετικά κρατούν σοβαρές επιφυλάξεις αναφορικά με την πρόταση, λέγοντας ότι “πολύ δύσκολα θα μπορούσε να εφαρμοσθεί, για τον απλό λόγο ότι είναι πάρα πολύ σύνθετη”.
Για το λόγο αυτό άλλωστε της δίνουν και μικρά περιθώρια υιοθέτησης στο τέλος, όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε ευρύτερο ευρωπαϊκό επίπεδο. “Είναι υπερβολικές οι επιβαρύνσεις που προβλέπονται για τον ιδιωτικό τομέα” σημειώνεται χαρακτηριστικά, αν και επισημαίνεται ότι παρ’ όλα αυτά είναι και η μοναδική η οποία έχει τεθεί σε συγκεκριμένο πλαίσιο.
Το γεγονός, προβληματίζει, γιατί ο χρόνος τελειώνει κι αν αυτή η λύση είναι η μοναδική, τότε όλοι αντιλαμβάνονται ότι τα περιθώρια των κινήσεων δεν είναι και ιδιαιτέρως διευρυμένα.

newscode
Keywords
Τυχαία Θέματα