Στα 2,5 δις κοστολογείται η Γιουνάιτεντ!

00:40 17/9/2011 - Πηγή: 24wro

Όχι δεν πωλείται. Ούτε που το συζητάνε οι αμερικανοί ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…



αλλά από τις διαδικασίες που προχωράνε για να εισαχθεί ο σύλλογος στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης, προέκυψε ένα ενδιαφέρον οικονομικό συμπέρασμα. Ότι ο σύλλογος κοστολογείται περί τις 2,5 δις λίρες!


Οι πρώτες άδειες βγήκαν και τα έγγραφα είναι πλέον στα χέρια των Γκλέιζερ, που βρίσκονται στο τιμόνι των «κόκκινων διαβόλων». Οι ιδιοκτήτες της Γιουνάιτεντ αναζητούν υποψήφιους επενδυτές για
να παραχωρήσουν κοντά στο 25% της ομάδας που το κοστολογούν με 600 εκ λίρες!


Η Γιουνάιτεντ είναι μεν χρεωμένη, αλλά έκλεισε τη χρονιά με κέρδος 110,9 εκ λίρες κάνοντας ρεκόρ. Από την κοστολόγηση του συλλόγου (2,5 δις) γίνεται πλέον αντιληπτό ότι οι «κόκκινοι ιππότες» δεν είχαν καμία τύχη να αγοράσουν το σύλλογο. Οι «κόκκινοι ιππότες» που αποτελούνται από σημαντικούς επιχειρηματίες οπαδούς της Γιουνάιτεντ, προσπάθησαν και στο παρελθόν να αποκτήσουν το σύλλογο όμως οι Γκλέιζερ δεν έμπαιναν καν στη διαδικασία της συζήτησης. Ακόμη και όταν η πρώτη πλευρά τόνιζε ότι είναι διατεθειμένη να πληρώσει ακόμη και 1 δις λίρες για να πάρει στα χέρια της την αγαπημένη της ομάδα.


Τώρα πλέον γίνεται κατανοητή η στάση των Αμερικανών που δεν συζητούσαν με τους «κόκκινους ιππότες», απλά γιατί τις δύο πλευρές τις χώριζε μία χαώδης οικονομική διαφορά. Οι μεν προσέφεραν 1 δις και οι δε κοστολογούν την ομάδα με 2,5 δις. Έτσι προχώρησαν στην περίπτωση του Χρηματιστηρίου της Σιγκαπούρης όπου ελπίζουν να πετύχουν το ιδανικό για εκείνους ντιλ που είναι η πώληση του 25% του συλλόγου έναντι 600 εκ λιρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα