Στα μέσα του μήνα η πρόταση για την τελική αξιολόγηση στο δημόσιο

06:38 15/3/2012 - Πηγή: 24wro
Όπως ανακοίνωσε προχθες ο υπουργός ...

Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες για τους νέους οργανισμούς των υπουργείων.

Επίσης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασης για τους νέους οργανισμούς των υπουργείων θα μειωθούν οι υπηρεσιακές μονάδες από 5.427, που είναι σήμερα, σε 3.567, ώστε να εξοικονομηθούν σημαντικοί πόροι, να διευκολυνθούν οι πολίτες στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, σε χρόνο και αποτελεσματικότητα, και βεβαίως, να περιοριστεί η γραφειοκρατία.
Πάντως να αναφέρουμε ότι ο κ., Ρέππας δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η μείωση των δομών του κράτους κατά 30% δεν σημαίνει και μείωση των θέσεων. «Η μείωση αφορά τον αριθμό των υπηρεσιακών μονάδων και μόνο» διαβεβαίωσε ο υπουργός, κάτι όμως το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από τη προχθεσινή έκθεση της Κομισιόν η οποία ζητάει άμεσα απολύσεις, αμφισβητώντας τον κανόνα 1 πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση της Κομισιόν γίνεται λόγος για ένα νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δις. ευρώ μέχρι το 2014, βάζοντας ρητά και θέμα απολύσεων στο Δημόσιο. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαμηνύει ότι τα νέα μέτρα πρέπει να κλειδώσουν έως το Μάιο, ενώ την ίδια ώρα η έκθεση της τρόικα για την βιωσιμότητα του χρέους προεξοφλεί λιτότητα διαρκείας για την χώρα μας, έως το 2030. προβλέπεται μείωσή των δομών τους, κατά 30%, ενώ όπως ανακοινώθηκε εντός του Μαρτίου θα είναι έτοιμη η τελική πρόταση για τη μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού.
Keywords
Τυχαία Θέματα