Στα σκαριά τα συστήματα αυτόματης οδήγησης

00:59 3/5/2012 - Πηγή: 24wro

Η Cadillac ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εργάζεται πάνω σε ένα σύστημα που ονομάζει...

«Super Cruise» που θα μπορεί να κατευθύνει, να φρενάρει και να βάζει στο κέντρο της λωρίδας το αυτοκίνητο στους αυτοκινητοδρόμους, χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση.

Η Volkswagen παρουσίασε παρόμοια τεχνολογία η οποία βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την προηγούμενη χρονιά, ενώ ελπίζει ότι αυτά τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης θα μπορέσουν να βγουν στην αγορά μέχρι τα μέσα
της δεκαετίας που διανύουμε.

Παρόλο που αυτά φαίνονται περισσότερο σενάρια κινηματογραφικών ταινιών ακόμα, έρευνα της J.D. Power & Associates στις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνει ότι πάνω από το 1/3 των νέων αγοραστών αυτοκινήτων θα έδιναν στην τεχνολογία την ευκαιρία να τους δείξει τι μπορεί να κάνει. Το 37% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησαν ότι θα το έκαναν οπωσδήποτε ή πιθανότατα θα το έκαναν, στην ερώτηση αν θα αγόραζαν ένα σύστημα αυτόματης οδήγησης στο επόμενο αυτοκίνητο που θα αγοράσουν.

Ωστόσο, ο ενθουσιασμός τους φαίνεται να περιορίζεται, φθάνοντας στο 20%, όταν αποκαλύπτεται το εκτιμώμενο κόστος ενός συστήματος αυτόματης οδήγησης, που υπολογίζεται γύρω στα 3.000 δολάρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα