Στη ΔΕΘ σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

08:22 15/9/2012 - Πηγή: 24wro
Με ένα κάλεσμα προς την κοινωνία για αντίσταση απέναντι στη λαίλαπα των μέτρων αλλά και για...
αλληλεγγύη προς τις ομάδες του πληθυσμού που τη χρειάζονται, ξεκίνησε την Παρασκευή την επίσκεψή του στη Θεσσαλονλικη ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας, στη διάρκεια συνάντησης
με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων και άλλων κοινωνικών φορέων, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, προχώρησε σε ευθεία «επίθεση» προς την κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ζούμε την αποδιάρθρωση όσων θεωρούσαμε δεδομένα τις τελευταίες δεκαετίες και οι κυβερνώντες θεωρούν ‘μεταρρυθμίσεις’ το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, θεωρούν ‘διαρθρωτικές αλλαγές’ την κατάργηση του κράτους πρόνοιας, την εμπορευματοποίηση βασικών αγαθών, το τσάκισμα των εργαζομένων και του κοινωνικού ιστού».

Σε αυτό το κλίμα αναμένεται να κινηθεί και στην ομιλία του, στις 7 το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης», όπου ενώπιον των παραγωγικών φορέων θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Νωρίτερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ, ενώ θα έχει και σειρά συναντήσεων με συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ως στόχο να πείσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί, εκτός από το να καυτηριάζει τα αδιέξοδα της ακολουθούμενης πολιτικής, να διατυπώνει παράλληλα και ρεαλιστικά προτάσεις και πρόγραμμα. Ως εκ τούτου αναμένεται στην ομιλία του να δώσει το βασικό στίγμα της πολιτικής του σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένα μεγάλο τμήμα της ομιλίας του κ. Τσίπρα θα αφορά στην Βόρειο Ελλάδα, στην αποβιομηχάνιση των τελευταίων ετών και στις επιπτώσεις της σημερινής κρίσης. Σε αυτό το πλαίσιο θα αναπτύξει την επιχειρηματολογία του ενάντια στην εγκαθίδρυση Ειδικών Οικονομικών Ζωνών.

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για την απασχόληση και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Κεντρικό στοιχείο των παρεμβάσεων του κ. Τσίπρα αναμένεται να είναι η διατύπωση της αντίθεσής του με τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται και η παρουσίαση εναλλακτικών σχεδίων.

Επιπλέον, έμφαση θα δοθεί στις εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο, εν όψει και της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης και των δρομολογούμενων συγχωνεύσεων και εξαγορών τραπεζών.

Την Κυριακή, στη μία το μεσημέρι, θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο «Βελλίδειο».

protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα