Στη Βουλή η δεύτερη δικογραφία για τα πυροσβεστικά ελικόπτερα

19:23 29/2/2012 - Πηγή: 24wro
Σε πολιτικά πρόσωπα σκόνταψε η δικαστική έρευνα για τηνυπερτιμολογημένη μίσθωση από την εταιρεία Erickson Air- Crane πυροσβεστικών ελικοπτέρωνμε ...
αποτέλεσμα η σχετική δικογραφία – όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών– να διαβιβαστεί στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Α. Κατσιρώδηπροκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην αναπληρωτώνυπουργών Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια και Μανώλη Όθωνα.
Πρόκειται
για το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης με τηνυπερτιμολογημένη μίσθωση πυροσβεστικών ελικοπτέρων που διαβιβάζεται στη Βουλή.Είχε προηγηθεί τον Μάρτιο του 2011 η διαβίβαση στη Βουλή του πρώτου σκέλους τηςδικογραφίας που αφορούσε την υπερτιμολόγηση μίσθωσης πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρωντης ίδιας εταιρείας προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του τέωςαναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη.Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες πουέκανε από το βήμα της Βουλής ο κ. Σπύος Βούγιας, σύμφωνα με τις οποίες το 2009η μίσθωση του κάθε ελικοπτέρου στοίχιζε κατά 35% ακριβότερα σε σχέση με το2010.
Keywords
Τυχαία Θέματα