Όνειρο η πρωθυπουργία Σαμαρά...


(Απο το apneagr)... Υπονόμευση της ΝΔ!Υποκρίνεται δηλαδή πως αγνοεί ότι ουδείς είναι σε θέση να προκαλέσει μεγαλύτερηπολιτική φθορά στη ΝΔ από την επί τετράμηνο ήδη συνεχιζόμενη συγκυβέρνησή τηςμε το ΠΑΣΟΚ, την αποκλειστική ευθύνη για την οποία συγκυβέρνηση έχει ο ίδιοςκαι μόνο αυτός! Δεν γνωρίζουμε αν ο Α.Σαμαράς είχε εκ των προτέρων συνειδητοποιήσει πλήρως ότι αυτής στιγμήςσυμμετείχε σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ,
δεν θα υπήρχε πλέον ούτε μία πιθανότηταστο εκατομμύριο να κερδίσει... η ΝΔ αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, όποτε καιαν γίνουν αυτές. Το γεγονός όμως ότι προκειμένου να υπερψηφίσει από κοινού μετο ΠΑΣΟΚ το νέο Μνημόνιο τον οδήγησε στη διαγραφή 21 βουλευτών του και μάλιστασχεδόν όλων από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της αντιμνημονιακής γραμμήςτου, σίγουρα τον βοήθησε να αντιληφθεί ότι βαδίζει προς εκλογικό Βατερλό.

Αποπειράται έτσι να«παραμυθιάσει» τους οπαδούς της Δεξιάς ότι σε αντάλλαγμα της «πολιτικήςκωλοτούμπας» του και της πλήρους απάρνησης των θέσεών του όχι μόνο θα φέρει τηΝΔ στην εξουσία, αλλά θα τη φέρει και μόνη της, ώστε να λεηλατήσουν τα κρατικάταμεία μόνοι τους οι δεξιοί!
Η πραγματικότητα είναιεντελώς διαφορετική. Ο Α. Σαμαράς έχει πλήρη επίγνωση του ότι η ΝΔ είναι πλέοντο κατεξοχήν, το κύριο, το σημαντικότερο κόμμα του Μνημονίου, αντικαθιστώνταςτο μισοδιαλυμένο ΠΑΣΟΚ.
Γι' αυτό άλλωστε και στιςαποκριάτικες δηλώσεις του ο αρχηγός της Δεξιάς εκθείαζε ανενδοίαστα το νέοΜνημόνιο, προσπαθώντας προσχηματικά να το αντιδιαστείλει με το πρώτο Μνημόνιοπου είχε απορρίψει.
Πέρα από τα παιδαριώδηφληναφήματα υπεράσπισης του νέου Μνημονίου, η πολιτική ουσία έγκειται στο ότιτις Αποκριές ο Α. Σαμαράς έστειλε μήνυμα στους ξένους επικυρίαρχους τηςπατρίδας μας ότι πλέον υπερασπίζεται ευθέως το νέο Μνημόνιο εξανδραποδισμού τωνΕλλήνων εργαζομένων, νέων και συνταξιούχων και δεν αρκείται πλέον ναδιακηρύσσει ότι το ψήφισε επειδή ήταν δήθεν αναγκαίο κακό. Προσπαθεί να τουςπείσει δηλαδή ότι είναι πλέον πρωθυπουργήσιμος - και όντως είναι...
Υπάρχει βεβαίως ακόμη μιαδευτερεύουσα «λεπτομέρεια»: για να γίνει πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς πρέπει όχιμόνο να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ στις εκλογές, αλλά και να βρει συμμάχους που θατη στηρίξουν μετεκλογικά και μαζί τους να συγκεντρώνει στη Βουλή πάνω από 151βουλευτές, πράγμα καθόλου μα καθόλου εύκολο.
Αν μάλιστα στοαντιμνημονιακό κόμμα που ίδρυσε ο Πάνος Καμμένος συμμετάσχουν ο Γιάννης Μανώληςκαι μερικοί από τους διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ και επιπροσθέτως οι κινήσειςτης Λούκας Κατσέλη οδηγήσουν στη συγκρότηση αντιμνημονιακού κόμματος και στονχώρο του ΠΑΣΟΚ, τότε καθίσταται εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο η ΝΔ όχι μόνοαυτοδυναμία να μην πάρει, αλλά να μην μπορούν ούτε καν από κοινού με το ΠΑΣΟΚνα συγκεντρώσουν 151 βουλευτές!
Έτσι, μπορεί μεν ο ΑντώνηςΣαμαράς δημοσίως να παίζει θέατρο ότι δήθεν «ξορκίζει με τον απήγανο» τοενδεχόμενο μετεκλογικής συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, μέσα του όμως σίγουραπροσεύχεται να βοηθήσει ο Θεός το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει αρκετές έδρες για να τις«τσο
Keywords
Τυχαία Θέματα