Στην ένταση ποντάρει η Τουρκία

09:52 22/3/2012 - Πηγή: 24wro
Σε νέο γύρο έντασης στο Αιγαίο φαίνεται ότι επενδύει η Άγκυρα σε μία περίοδο που...
βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για φυσικό αέριο και η Ελλάδα ανοίγει τον «φάκελο» για έρευνες υδρογονανθράκων.

Έτσι από χθες το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις», που μέχρι το φθινόπωρο πραγματοποιούσε έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, κοντά στο «οικόπεδο 12» εντός της κυπριακής ΑΟΖ,
βγήκε εκ νέου για «βόλτες» στο Αιγαίο.

Το τουρκικό σκάφος έπλεε χθες σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, βορειοδυτικά της Μυτιλήνης. Αμέσως σήμανε συναγερμός στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας και σκάφος του ελληνικού λιμενικού έπλεε κοντά στο «Πίρι Ρέις».

Ωστόσο, η Αθήνα εμφανίζεται ψύχραιμη, διατηρεί χαμηλούς τόνους και παρακολουθεί από κοντά τις ενέργειες του σκάφους, ενώ δόθηκαν οδηγίες από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να γίνουν συστάσεις προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Σε συντονισμό και σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και με το λιμενικό είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση της υπόθεσης και αναμφίβολα θα προβούμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες οι οποίες απαιτούνται για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας» είπε χθες από την Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας.
Keywords
Τυχαία Θέματα