Στην Τυνησία φτάνουν οι οβίδες των μαχών στη Λιβύη

14:15 7/5/2011 - Πηγή: 24wro
Στα εδάφη της Τυνησίας κατέληξαν πολλές οβίδες, καθώς μάχες ξέσπασαν κοντά στα σύνορά της ...με τη Λιβύη μεταξύ των κυβερνητικών στρατιωτών και των εξεγερμένων.
"Τουλάχιστον τέσσερις οβίδες έχουν πέσει σήμερα στο έδαφος της Τυνησίας, όμως όχι σε κατοικημένες περιοχές", δήλωσε ο ανταποκριτής του Ρόιτερς Ταρέκ Αμάρα που βρίσκεται στην τυνησιακή μεθοριακή πόλη Ντεχίμπα.

Για πολλοστή φορά εκκενώθηκαν σχολεία και οι κάτοικοι έτρεξαν να κρυφτούν σε καταφύγια. Και αυτό γιατί η Ντεχίμπα έχει δεχθεί αλλεπάληλα χτυπήματα τις τελευταίες εβδομάδες από οβίδες εξαιτίας των συνεχιζόμενων μαχών για τον έλεγχο του μεθοριακού περάσματος Ντεχίμπα-Ουαζίν.

Προς το παρόν το σημείο ανήκει στις αντικυβερνητικές δυνάμεις, όμως οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν καταλάβει ένα μεγαλύτερο λίγο πιο βόρεια.

Την τελευταία εβδομάδα οι μάχες έχουν ενταθεί στα Δυτικά Όρη, ενώ την περασμένη εβδομάδα οι συγκρούσεις πέρασαν τα σύνορα με την Τυνησία και διεξήχθησαν ακόμη και μέσα στη Ντεχίμπα.

Περισσότεροι από 30.000 Λίβυοι πρόσφυγες έχουν περάσει από τα Δυτικά Όρη στην Τυνησία και πολλοί από αυτούς έχουν βρει καταφύγιο στα σπίτια των κατοίκων.

newsbomb.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα