Στις κάλπες σήμερα φοιτητές και σπουδαστές

08:20 18/5/2011 - Πηγή: 24wro

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται οι εκπρόσωποι παρατάξεων και σχημάτων για τις φοιτητικές...
και σπουδαστικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, με το κλίμα ωστόσο να είναι υποτονικό. Στις 7 το πρωί ανοίγουν οι κάλπες, και κλείνουν με τη δύση του ηλίου (7 το απόγευμα).
Το «νωθρό» κλίμα στις σχολές προκύπτει  κατά κύριο λόγω έλλειψης διακυβεύματος, το οποίο θα «άναβε» και την συζήτηση στα πανεπιστήμια, αφού ο νόμος – πλαίσιο για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια δεν έχει ακόμη δει το φως
της δημοσιότητας.

Την ίδια στιγμή, οι εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων «βλέπουν» την αποχή να μένει στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα ή ακόμη και να αυξάνεται. Όπως και να έχει, οι περισσότεροι φοιτητές -όπως τονίζουν συνδικαλιστές - πηγαίνουν να ψηφίσουν τις πρώτες απογευματινές ώρες, έτσι το πρωί, δεν αναμένεται να υπάρχει ούτε καν χαρακτηριστικό δείγμα για τη συμμετοχή.


«Κάθε πέρυσι και καλύτερα»

Πολλοί είναι οι εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει πλέον «το παλιό "πανηγύρι" των εκλογών και της δημοκρατίας, στα Πανεπιστήμια, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό ενθουσιασμού και συμμετοχής», ενώ περισσότεροι είναι αυτοί που επιρρίπτουν στις ίδιες τις παρατάξεις τις ευθύνες για την κατάσταση του φοιτητικού κινήματος.

Τα φοιτητικά πάρτι και οι εκδρομές,  αρχίζουν να δίνουν σιγά σιγά τη θέση τους στον πολιτικό διάλογο, ενώ οι Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων των φοιτητών όλο ένα και σπανίζουν. Αυτό το «έλλειμμα» δημοκρατικής λειτουργίας στα πανεπιστήμια φαίνεται να επηρεάζει και τους φοιτητές, οι οποίοι γυρίζουν την πλάτη τους και στις εκλογές.

Οι μονομάχοι στην αρένα των εκλογών

Οι κυριότερες παρατάξεις που κατεβαίνουν στις εκλογές είναι η ΔΑΠ (πρόσκεινται στη Ν.Δ), η ΠΑΣΠ  (στο ΠΑΣΟΚ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (στο ΚΚΕ), τα ΕΑΑΚ (στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και  η ΑΡΕΝ (στο ΣΥΡΙΖΑ).

Οι κάλπες κλείνουν με τη δύση του ηλίου, ενώ η καταμέτρηση δεν θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλες τις σχολές. Τα πρώτα αποτελέσματα θα ξεκινήσουν να μεταδίδονται μετά τις 10 το βράδυ, με τα τελικά αποτελέσματα να ανακοινώνονται την Πέμπτη το μεσημέρι, ενώ σε κάποιες σχολές υπάρχει η πιθανότητα να ανακοινωθούν και αργότερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα