Τα γυρίζει ο Σπύρος Κουβέλης για «ήπια» αναδιάρθρωση

12:36 18/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης από το Πεκίνο, όπου και... βρίσκεται, δήλωσε πως η Ελλάδα δεν συζητάει το ενδεχόμενο "ήπιας" αναδιάρθρωσης του χρέους της, καθώς θα ήταν αρνητική για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι μια "ήπια" αναδιάρθρωση
του ελληνικού χρέους ή οποιουδήποτε τύπου αναδιάρθρωση δεν αποτελεί επιλογή, ανασκευάζοντας προηγούμενη δήλωσή του ότι η Αθήνα είναι πρόθυμη να συζητήσει την προοπτική μιας "ήπιας" αναδιάρθρωσης του χρέους της.  "Η ελληνική κυβέρνηση δεν συζητάει κανένα είδος αναδιάρθρωσης, καθώς αυτή είναι αρνητική για όλες τις πλευρές", δήλωσε.
Νωρίτερα, ο Κουβέλης είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να συζητήσει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τους επενδυτές την επιμήκυνση των λήξεων του ελληνικού χρέους που κατέχουν ή την έγκρισή τους σε μια "ήπια" αναδιάρθρωση. "Αν χρειαστεί, φυσικά θα είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε τέτοια πράγματα", είπε ο Κουβέλης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο "ήπιας αναδιάρθρωσης" του ελληνικού χρέους.
Σε ερώτηση για το ποια μέτρα θα εξέταζε η Αθήνα πέραν μιας "ήπιας" αναδιάρθρωσης, απάντησε ότι είναι θέμα της ευρωζώνης να αποφασίσει.
Ο Κουβέλης συμπλήρωσε ότι η χώρα επικεντρώνεται στη βελτίωση της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα.
Η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη δήλωσε επίσης ότι μια "ήπια" αναδιάρθρωση με την μορφή της επιμήκυνση των λήξεων του ελληνικου χρέους αποτελεί πιθανή λύση στο δανειακό πρόβλημα της χώρας.
"Αυτά θα είναι σενάρια τα οποία θα πρέπει να εξετάσουμε, αν υπάρξει η ανάγκη", είπε ο Κουβέλης. "Αλλά νομίζω ότι είναι ένα γενικότερο ζήτημα για ολόκληρη την ευρωζώνη, που θα πρέπει να το χειριστεί το Eurogroup".
Ο Κουβέλης είπε ακόμη ότι η Αθήνα προχωράει με ένα πρόγραμμα "fast-track" για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ , προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να ενημερώσει για την πρόοδο του προγράμματος αυτού έως τον Ιούνιο.

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα