Τα βασικά σημεία της ομιλίας Σαμαρά

15:18 11/2/2012 - Πηγή: 24wro
Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά...
στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έθεσε το στίγμα τον προθέσεων του για την κρίσιμη ψηφοφορία των νέων μέτρων, προκειμένου να μπορέσει να λάβει η χώρα μας το επόμενο πακέτο χρηματοδότησης. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς είπε:

«Βρισκόμαστε
ως χώρα μπροστά σε έναν τεράστιο κίνδυνο», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, ξεκινώντας την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. «Απειλείται η ελευθερία, η ανεξαρτησία, η υπόστασή μας».
«Όλοι οι ιστοί μιας ζωντανής οικονομίας, η αγορά, η κατανάλωση, η εμπιστοσύνη, η οικονομία, έχουν όλα καταρρεύσει και μαζί και οι προσδοκίες για το αύριο».
«Επιμένουμε ότι η συνταγή του μνημονίου ήταν καταστροφικό λάθος. Δεν αλλάζουμε αυτές τις θέσεις μας. Οι επιλογές μας δικαιώθηκαν, οι θέσεις μας παραμένουν, αλλά οφείλουμε να αποτρέψουμε αυτόν το μεγάλο κίνδυνο για να πάμε παραπέρα.»
Ο πρόεδρος της Ν.Δ ξεκαθάρισε ότι για να βγει η Ελλάδα από την κρίση θα πρέπει με την ολοκλήρωση του PSI να διεξαχθούν εκλογές, αλλά και να υιοθετηθούν πολιτικές ανάπτυξης, ώστε να σταματήσει «η χώρα να βγαίνει στη γύρα για δανεικά», όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Μόλις ολοκληρωθεί η ανταλλαγή ομολόγων, θα ζητήσουμε άμεση διάλυση της Βουλής κaι εκλογές», «Μετά το PSI πάμε σε εκλογές. Αν θέλουν να λειτουργήσουν χωρίς εμάς, να δούμε πως θα το κάνουν».
«Πρέπει να πούμε τη δυσάρεστη αλήθεια. Δεν επιλέγουμε τη σιωπή της μοιρολατρίας». «Πρέπει να μείνει η χώρα όρθια… Να μη χρεοκοπήσουμε. Σε μια χρεοκοπημένη χώρα δεν επενδύουν, τη λεηλατούν…»
«Δεν μπορώ να φανταστώ τη χώρα μου χωρίς καύσιμα, με δελτίο στο τρόφιμα. Αυτονόητο είναι ότι σε όλα τα σοβαρά ζητήματα τίθεται θέμα κομματική πειθαρχίας».
«Σκεφτείτε όλα αυτά και κάντε το καθήκον σας, σας έχω εμπιστοσύνη».

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα