ΤΕΛΙΚΟ: AEK-ΠΑΟ 2-0

22:07 7/5/2012 - Πηγή: 24wro
Μεγάλη εμφάνιση από την ΑΕΚ, που... επικράτησε 2-0 του κακού Παναθηναϊκού με δύο καταπληκτικά γκολ από τους Μάκο και Κλωναρίδη με τα play-off να... παίρνουν φωτιά!Η εμφάνιση της ΑΕΚ
στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, παρά την ήττα της με 1-0, έδωσε αρκετά αισιόδοξα μηνύματα στους φίλους της. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έπαιζε τα… ρέστα της απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Με κάθε αποτέλεσμα εκτός της νίκης θα έμενε εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης των play-off.
Οι «κιτρινόμαυροι» σε ακόμα ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έκαναν κατάθεση ψυχής και επικράτησαν 2-0 μειώνοντας στους δύο βαθμούς από την 1η θέση του πρωταθλήματος, δείχνοντας ότι θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού στην ιστορία της στα play-off. Μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Γρηγόρης Μάκος που πέτυχε το πρώτο γκολ, αποχωρώντας ως τραυματίας, αλλά και ο Βίκτωρας Κλωναρίδης, ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να αφήσει εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Μέτριο ξεκίνημα
Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις παρέταξε την ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου με σύστημα 4-2-3-1 με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να είναι στην κορυφή της επίθεσης. Δυο εκπλήξεις περιελάμβανε η 11άδα που παρέταξε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, καθώς σε αντίθεση με όσα είχε δοκιμάσει, ξεκίνησε τον Σωτήρη Νίνη και τον Χοσέ Τοτσέ.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στα πρώτα πέντε λεπτά και περισσότερο από στημένες φάσεις δημιούργησε κινδύνους. Μόλις στο 2’ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Νίνη, ο Σιμάο πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 7’ ο νεαρός μέσος του Παναθηναϊκού με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Κωνσταντόπουλο.
Στο 13’ ένα απρόοπτο άλλαξε τα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού, καθώς ο Νίκος Σπυρόπουλος αποχώρησε τραυματίας με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη να παίρνει τη θέση του και να πηγαίνει στα δεξιά της άμυνας με τον Βύντρα να πηγαίνει αριστερά.
Από την πλευρά της, η ΑΕΚ βρήκε αρκετούς κενούς χώρους από τα δεξιά, χωρίς να μπορεί να απειλήσει όμως, καθώς οι σέντρες που έγιναν κατέληγαν απευθείας άουτ. Η πρώτη καλή φάση από την Ένωση, ήρθε από τα δεξιά και πάλι, όταν ο Λεονάρντο έκανε ωραία ενέργεια δίνοντας στον Λυμπερόπουλο ο οποίος με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
Ανέβασαν ρυθμούς
Στο 21’ ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ σε πολύ καλή θέση και απόντος του Νίνη που είχε τραυματιστεί, ο Τοτσέ έκανε το φάουλ με τον Κωνσταντόπουλο να αποκρούει στη γωνία του. Στο 24’ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είδε και άλλον ποδοσφαιριστή να αποχωρεί τραυματίας. Ο λόγος για τον Σωτήρη Νίνη, με τον Καραγκούνη να παίρνει τη θέση του.
Ένα λεπτό αργότερα, ο Σιμάο βγήκε στην πλάτη της ΑΕΚ και με κεφαλιά είδε τον Κωνσταντόπουλο να μπλοκάρει. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου, ανέκτησε τον έλεγχο και προηγήθηκε στο σκορ.
Στο 29’ ο Λεονάρντο έκανε το κόρνερ, με την μπάλα να κοντράρει και να στρώνεται στον Μάκο ο οποίος με μία… βολίδα έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Στο 34’ η ΑΕΚ δι
Keywords
Τυχαία Θέματα