Το Twitter προβλέπει ποιος θα πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

09:26 16/11/2011 - Πηγή: 24wro
Οι υποψήφιοι στην κούρσα της πολιτικής τα πηγαίνουν καλύτερα στις σφυγμομετρήσεις...
όταν αποκτούν περισσότερους followers στο Twitter, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Τα γκάλοπ σε εθνικό επίπεδο μπορεί να είναι πιο ακριβή όμως υπάρχει τρόπος να προβλέψει κάποιος πότε ένας υποψήφιος «σκαρφαλώνει» στις προτιμήσεις ανάλογα με το πόσοι τον ακολουθούν στο δημοφιλές κοινωνικό
δίκτυο.

Ο Zach Green, διευθύνων σύμβουλος του «140elect», υπηρεσίας του Twitter που κάνει έρευνες σχετικά με τις εκλογές , έγραψε σε ένα blog πως ανέμενε αυτή την τάση όμως τώρα έχει τα στοιχεία για να την αποδείξει.
«Πολλά άτομα εξεπλάγησαν όταν ο Gingrich βρέθηκε στη 2η θέση των προτιμήσεων όμως εμείς το είχαμε προβλέψει από τις 7 Σεπτεμβρίου» δήλωσε ο Green.

Ένας άλλος υποψήφιος ο Rick Perry ενώ στις αρχές ήταν αρκετά ψηλά στις δημοσκοπήσεις ξαφνικά παρατηρήθηκε ότι άρχισε να πέφτει όταν σταμάτησαν να κάνουν θετικά σχόλια για αυτόν στο Twitter! «Είναι πιο σημαντικό να σε κάνουν πολλά άτομα follow παρά να σε συζητούν και ειδικά όταν μιλούν για σένα με αρνητικά σχόλια», τονίζει ο Zach Green.

Ο αγώνας για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ το 2012 καλά κρατεί και τελικά ίσως το Twitter να παίξει το δικό του ρόλο όσον αφορά στο αποτέλεσμα, καθώς η δημοτικότητα των υποψηφίων δείχνει να έχει σκαμπανεβάσματα τα οποία σε μεγάλο βαθμό εξαρτώνται από των αριθμό των «ακολούθων» στον λογαριασμό τοου κάθε επίδοξου «Πλανητάρχη».


Keywords
Τυχαία Θέματα