Το ντέρμπι να γίνει... πάρτι!

14:46 5/11/2011 - Πηγή: 24wro
Η αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος…
συγκριτικά με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα της ΑΕΚ κατά το ίδιο διάστημα, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αναλύσεις, συζητήσεις και κυρίως για την αναζήτηση του φαβορί. Το ρόλο αυτό τον έχει σαφέστατα, ξεκάθαρα και αδιαμφισβήτητα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος
θα παίξει μπροστά και στο κοινό του, ένα επιπλέον ισχυρό όπλο στη μάχη για τη νίκη.


Από την άλλη, η ΑΕΚ τι έχει να αντιπαρατάξει; Μόνο την ψυχή και το αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Οπως και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ έτσι και το βράδυ της Κυριακής η Ενωση θα παίξει κατ’ αρχάς για να μην χάσει. Αλλωστε κάτι σαν νίκη θα είναι για αυτή την ΑΕΚ η μη ήττα από αυτόν τον Παναθηναϊκό. Διότι η δυναμική που έχουν αυτή την περίοδο οι δυο ομάδες σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο είναι εκ διαμέτρου αντίθετη.


Ο σημερινός Παναθηναϊκός διανύει την καλύτερη φόρμα των τελευταίων ετών, αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, είναι αποτελεσματικός και έχει και την τύχη με το μέρος του (αν και πολλές φορές την τύχη σου την καθορίζεις ο ίδιος, χωρίς αυτή δεν έχεις… τύχη). Αντιθέτως, η ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο που ψάχνεται γενικώς ως ομάδα μετά τη φυγή του Χιμένεθ και την έλευση του Κωστένογλου. Εχει σημαντικές αδυναμίες στο ρόστερ της, δεν έχει επαρκές βάθος και πολλές αξιόλογες εναλλακτικές λύσεις, είναι αμυντικά ευάλωτη αλλά κυρίως είναι ομάδα που ψάχνει να βρει την αγωνιστική της ταυτότητα.


Αλλωστε μιλάμε για μια ομάδα που στα 13 επίσημα ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής, έχει δεχθεί γκολ στα εννέα εξ αυτών, ενώ σημειωτέον ότι τη φιλοδώρησε με μια «4άρα» η Αντερλεχτ και με πέντε «3άρες» η Ξάνθη, ο ΠΑΟΚ, ο ΟΦΗ και η Λοκομοτίβ Μόσχας δις! Αυτή η άμυνα λοιπόν θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον πιο παραγωγικό, πληθωρικό και απρόβλεπτο επιθετικά και δημιουργικά Παναθηναϊκό της τελευταίας δεκαετίας. Υπό αυτές τις συνθήκες μοιάζει για… ευκολάκι!


Ελα όμως που δεν είναι έτσι τα ντέρμπι. Η εικόνα της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (έστω και αν αγωνιζόταν μπροστά στον κόσμο της) καταδεικνύει πως έχει τη δυνατότητα ως ομάδα με την παρουσία της τριάδας των Βάργκας, Καφέ και Μάκου να οδηγήσει το ματς σε παιχνίδι κέντρου, στη δύναμη και γενικώς στην… καταστροφή, προσπαθώντας να χτυπήσει επιθετικά μόνο με αντεπιθέσεις, με κινητήριο μοχλό τον φορμαρισμένο Λεονάρντο, και στημένες φάσεις. Είναι δεδομένο ότι ο αποσυντονισμός του ρυθμού του Παναθηναϊκού θα αποτελέσει βασική πηγή του παιχνιδιού της Ενωσης, διότι πολύ απλά αυτή τη στιγμή, δεν έχει να αντιπαρατάξει τίποτα άλλο, απέναντι στον σημερινό Παναθηναϊκό που βγάζει φωτιές.


Κάπου εδώ λοιπόν κρύβεται το «κλειδί» της νίκης. Εφόσον το Τριφύλλι κατορθώσει να επιβάλει τον δικό του ρυθμό στο γήπεδο, κερδίζοντας τη μάχη του κέντρου και αναγκάζοντας την ΑΕΚ να κλειστεί στην άμυνά της περιμένοντας το μοιραίο, κάποια στιγμή αυτό θα έρθει για την Ενωση…
Keywords
Τυχαία Θέματα