Το οικονομικό πορτρέτο του γάμου της χρονιάς

01:10 28/4/2011 - Πηγή: 24wro

Ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε τον γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ...



Μίντλετον, "ανόθευτη καλή είδηση", καθώς υπολογίζεται ότι θα αποφέρει εκατομμύρια λίρες στο ταμείο του βρετανικού κράτους.

Ενώ η Ομοσπονδία Μικρών Επιχειρήσεων υπολογίζει ότι η επιπλέον ημέρα αργίας για τον εορτασμό του γάμου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου στις 29 Απριλίου μπορεί να κοστίσει στην οικονομία 6 δισ. λίρες στερλίνες, η Verdict Research εκτιμά ότι οι πωλήσεις από τα αναμνηστικά του γάμου θα μπορούσαν να ενισχύσουν την οικονομία κατά 10 φορές περισσότερο,
φτάνοντας τις 620 εκατ. λίρες.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον ελπίζει ότι ο βασιλικός γάμος θα αποσπάσει την προσοχή προσωρινά των βρετανών από τα οικονομικά δεινά τους. "Θα ήταν ευσεβής πόθος ότι αυτό θα κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν πολύ καλύτερα ή να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα", δήλωσε ο Jonathan Loynes, επικεφαλής οικονομολόγος της Capital Economics Ltd, στο Λονδίνο.

Είναι όμως γεγονός ότι οι αεροπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις έχουν ήδη με το μέρος τους το ευτυχές γεγονός. Η TUI Travel PlcCrawley, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας της Ευρώπης, υποσχέθηκε σε έναν περιορισμένο αριθμό ζευγαριών το "πιο ρομαντικό Σαββατοκύριακο του έτους" κατά 295 ευρώ, ανά άτομο σε ξενοδοχείο τριών αστέρων.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ήδη αναμένεται αύξηση στην προσέλευση των τουριστών στη βρετανική πρωτεύουσα- Η Visit Britain, ο επίσημος οργανισμός τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, υπολογίζει ότι η μοναρχία προσελκύει αρκετούς επισκέπτες κάθε χρόνο που αποφέρουν περίπου 500 εκατ λίρες . Όταν οι γονείς του Γουίλιαμ, ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα Σπένσερ, παντρεύτηκαν το 1981, επιπλέον 600.000 άτομα επισκέφτηκαν την πρωτεύουσα. Η επανάληψη ενός δεύτερου βασιλικού γάμου, αυτή την εβδομάδα, μπορεί να ωφελήσει την οικονομία κατά 50 εκατ. λίρες, σύμφωνα με την Visit Britain, αν και επισημαίνει ότι ο τουρισμός εν γένει, έχει αυξηθεί τα τελευταία 30 χρόνια.

Οι επισκέπτες που θα γιορτάσουν το ευτυχές γεγονός στα μπαράκια και τα εστιατόρια στην περιοχή του Γουέστμίνστερ αναμένεται να ανεβάσουν το λογαριασμό στα 107 εκατ. λίρες. Περίπου 560.000 άνθρωποι αναμένεται να φτάσουν στο Λονδίνο από άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου για να παρακολουθήσουν το γάμο του Γουίλιαμ και της Κέιτ . Οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν ανοικτές θα μπορούσαν να δουν τα έσοδά τους να εκτοξεύονται. Μπαρ, ξενοδοχεία και εταιρείες μεταφορών, μεγάλα εμπορικά κέντρα αναμένουν να γεμίσουν τα ταμεία τους με εκατομμύρια λίρες.

Εν τω μεταξύ περισσότεροι από 1 εκατομμύριο βρετανοί τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση σε μεγάλη οθόνη σε όλη τη χώρα, ενώ η παγκόσμια πρόβλεψη για τον αριθμό των ατόμων που θα παρακολουθήσουν το γάμο, φτάνει τα 2 δις. τηλεθεατές.


Οι αναλυτές της PwC εκτιμούν ότι οι αριθμοί αποτελούν καλό οιωνό για τις επιδόσεις του Λονδίνου κατά
Keywords
Τυχαία Θέματα