Τον έλεγχο των φυλακών του Μπαγκράμ ζήτησε η Καμπούλ

19:53 22/2/2012 - Πηγή: 24wro
Τη μεταβίβαση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα... στις δυνάμεις του τού πλήρους ελέγχου των φυλακών που ελέγχονται από την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Μπαγκράμ ζήτησε σήμερα από τις Η.Π.Α. ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι.

«Όσο συντομότερα μεταβιβάσετε τον έλεγχο των φυλακών, τόσο λιγότερα προβλήματα και ατυχή περιστατικά θα αντιμετωπίζετε» διαμήνυσε ο Καρζάι στον Αμερικανό υφυπουργό Αμύνης Άστον Μπ. Κάρτερ, αναφερόμενος στις αιματηρές διαμαρτυρίες που προκλήθηκαν εκεί μετά τα απανθρακωμένα αντίτυπα του Κορανίου που βρέθηκαν.

Ανώτατα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης
τόνισαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως τα αντίτυπα του Κορανίου καταστράφηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, διότι οι κρατούμενοι τα χρησιμοποιούσαν για να περνούν και να διαδίδουν μηνύματα.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον οκτώ διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους σήμερα κατά τη διάρκεια αντιαμερικανικών διαδηλώσεων, με αφορμή την καύση των Κορανίων.

Ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Λίον Πανέτα, όπως και ο Αμερικανός στρατηγός και διοικητής της πολυεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF) Τζον Άλεν έσπευσαν χθες να διατυπώσουν τη συγγνώμη τους στον αφγανικό λαό για μία «άτοπη» πράξη, εκφράζοντας τη λύπη τους για το «λάθος».

Σύμφωνα με τον Άλεν «τα Κοράνια είχαν μεταφερθεί από αμέλεια σε αποτεφρωτή της βάσης στο Μπαγκράμ».
Keywords
Τυχαία Θέματα