Τζια: Αιγαιοπελαγίτικο cool

11:00 24/5/2011 - Πηγή: 24wro
Το πιο κοντινό στην Αθήνα νησί των Κυκλάδων είναι ο παράδεισος των weekenders, η Μέκκα των σκαφάτων...
και διαθέτει –πλην της από αρχαιοτάτων ιστορίας του- την πιο φημισμένη αστακομακαρονάδα της επικράτειας.


Αν τα νησιά του Σαρωνικού μοιάζουν με τη σταθερή επιλογή για μια βραχεία σαββατοκυριακάτικη εξόρμηση, η Κέα, κατά κόσμον Τζια, είναι ένα πρώτης τάξεως κυκλαδίτικο αντίπαλον δέος. Ορμητήριο για ιστιοπλόους και σκαφάτους, άντρο Αθηναίων που αποφάσισαν
να επενδύσουν στο αναπτυσσόμενο real estate του νησιού, πατρίδα της διάσημης αστακομαρονάδας του «Αρίστου», γενέτειρα πρωτότυπων αγροτουριστικών projects όπως το Artisanal της συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής Αγλαΐας Κρεμέζη.

Η Τζια είναι διακριτική, γεμάτη εκπλήξεις –περιμένεις ας πούμε σε κυκλαδονήσι δάση από δρυς και γάργαρα ρυάκια;- και απέχει μόλις 45 λεπτά από την Αθήνα (συγκεκριμένα από το λιμάνι του Λαυρίου).

Παράδεισος για να ζήσεις το lounge σε όλο του το μεγαλείο ή προορισμός για να διασχίσεις τα μονοπάτια του με ένα σακίδιο στην πλάτη και τη φωτογραφική σου μηχανή; Στη Τζια μπορείς να επιλέξεις ρόλο και να τον ζήσεις όπως εσύ θες.

Από τα αραγμένα σκάφη στο Βουρκάρι που τους καλοκαιρινούς μήνες διαγκωνίζονται για μια θέση στο λιμάνι μέχρι τα νεοκλασικά κτήρια στην Ιουλίδα, την εκλεπτυσμένη χώρα του νησιού και από τον Λιόντα, το επιβλητικό χαραγμένο σε βράχο λιοντάρι μέχρι τον Οτζιά, τη μεγαλύτερη παραλία του νησιού, η Τζια δικαιολογεί απόλυτα το λόγο που άνθρωποι, όπως ο εικαστικός Αλέκος Φασιανός, την έχουν επιλέξει ως μόνιμο και ασφαλές «καταφύγιό» τους. Όσο για τις βουτιές σας, προτιμήστε τις Πίσσες αλλά κυρίως τον όρμο Σπαθί –απέχει 5 χιλιόμετρα από τον Οτζιά-, που θα σας φερθεί όπως ακριβώς υπόσχεται το όνομά του.

queen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα