Βρήκαν τους «νονούς», ψάχνουν για τη … «Σέχτα»

00:15 3/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ποια είναι η σχέση του «κυκλώματος των νονών» με την προμήθεια οπλισμού στη «Σέχτα Επαναστατών»...
και άλλες ένοπλες οργανώσεις; Το διαβιβαστικό το οποίο συνοδεύει τη δικογραφία της υπόθεσης του "κυκλώματος των νονών" περιέχει τη συνομιλία ενός μπράβου με ένα νονό. Στη συνομιλία τους στις 14 Απριλίου 2010 ο μπράβος αναφέρει στο νονό ότι δύο επιχειρηματίες, ο ένας εκ των οποίων εμπλέκεται στην υπόθεση της «συμμορίας των 16» ή, άλλως, του συνδικάτου του εγκλήματος και στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παπαναγόπουλου, ενώ ο άλλος έχει δολοφονηθεί το 2009, προμήθευαν με την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών».
Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είναι ακόμη επιφυλακτικοί, αναφορικά με την αξιοπιστία του συγκεκριμένου πληροφοριακού υλικού. Ωστόσο οι ελληνικές αρχές ασφαλείας γνωρίζουν ότι τουλάχιστον σε μία περίπτωση ένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση του λεγόμενου «κυκλώματος των νονών» έφτασε πολύ κοντά στο να προμηθεύσει όπλα σε κύκλο προσώπων, ο οποίος πλαισιώνει συγκεκριμένο αντιεξουσιαστή.
Σέχτα … μέσω «νονών»
Τον Ιανουάριο του 2010 ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη και νυν υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είχε δηλώσει ότι «σήμερα το οργανωμένο έγκλημα συντηρεί και τροφοδοτεί με χρηματικά ποσά τις προσπάθειες της τρομοκρατίας». Την ίδια αντίληψη ασπάζεται και ο νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.
Οι αρχές πιστεύουν ότι τα όπλα, τα οποία εντόπισαν στις έρευνες των προηγούμενων μηνών, ταυτόχρονα με τις συλλήψεις προσώπων τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στη δραστηριότητα της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», προέρχονται από Αλβανούς κακοποιούς.
Στην περίπτωση της «Σέχτας Επαναστατών» η αντίληψη των αρχών είναι πιο συγκεχυμένη. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με μεγάλη εμπειρία, είναι πεπεισμένοι ότι ένα μέρος του οπλισμού της οργάνωσης, η οποία έχει εκτελέσει τον υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσία Νεκτάριο Σάββα τον Ιούνιο του 2009 και τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια τον Ιούλιο του 2010, προέρχεται από δίκτυα τα οποία δραστηριοποιούνται στην Κρήτη. Ωστόσο δεν φαίνεται ότι είναι βέβαιοι για τα χρονικά πλαίσια εντός των οποίων η «Σέχτα Επαναστατών» ενίσχυσε το οπλοστάσιό της με το κύριο τμήμα του οπλισμού της, όπως τουλάχιστον αυτό απεικονίζεται στη φωτογραφία, η οποία συνόδευε την προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης για την εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.
Η Κρήτη και ο «παλαιός γνώριμος»
Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι μία από τις εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες εμπλέκονται το «κύκλωμα» των νονών προμηθεύονταν οπλισμό από την Κρήτη, ο οποίος έφτανε στο λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο της «γραμμής». Τμήμα της σχετικής ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι «προμηθεύονταν και κατείχαν εκρηκτικές ύλες, όπλα και πυρομαχικά, τα οποία μετέφεραν από την Κρήτη μέλη της ομάδας τους». Σήμερα τόσο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, όσο και η αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ξεσκονίζουν τις πληροφορίες και τις εκτ
Keywords
Τυχαία Θέματα