Naomi Campbell: H μαύρη καλλονή

22:10 2/4/2011 - Πηγή: 24wro
Στη μηχανή αναζήτησης της Google βγάζει το αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα των 11 εκατομμυρίων αποτελεσμάτων...
Το πιο εμβληματικό μοντέλο της ιερής κάστας των super models που μεσουράνησαν στα 90s, εξακολουθεί να είναι στον κυκλώνα της επικαιρότητας με τον καλό ή τον κακό τρόπο. Μια πτυχή του καλού εαυτού της είναι το φιλανθρωπικό έργο της. Όσο για τον κακό της χαρακτήρα, μάλλον θα πρέπει να ρωτήσετε τις απολυμένες, πρώην βοηθούς
της που την έσυραν στα δικαστήρια.

Η γέννηση ενός σούπερ μοντέλου

Ο Robert de Niro κάποτε της είχε ζητήσει να αποφύγει να γίνει διάσημη απλώς για να είναι διάσημη. Δεν ξέρουμε αν έδωσε τη δέουσα βαρύτητα στη συμβουλή τού πολλάκις οσκαρικού ηθοποιού. Κι αυτό γιατί η Naomi κατέκτησε τη διασημότητα με το δικό της ιδιόρρυθμο τρόπο.
Με περισσότερα από 500 εξώφυλλα σε όλα τα περιοδικά που καθορίζουν το ρηξικέλευθο προϊόν που ονομάζεται μόδα και μια τρομακτική καριέρα στις πασαρέλες με τη συνοδεία εκατομμυρίων κλικ στο κορμί της από τους καλύτερους φωτογράφους του κόσμου, η Νaomi έκτισε βήμα προς βήμα το δικό της μύθο.

Η ιστορία της ξεκινά πριν από 25 χρόνια όταν η κυνηγός μοντέλων (και μοντέλο η ίδια) Βeth Boldt θα τη φωτογραφίσει ούσα εκστασιασμένη από την εξωτική ομορφιά της. Η δεκαπεντάχρονη τότε Naomi χάζευε μαζί με τις συμμαθήτριές της τις ακριβές βιτρίνες του Covent Garden, φορώντας τη σχολική στολή της. Η αρχή είχε γίνει. Στην τρυφερή ηλικία των δεκαέξι ετών θα κάνει check in στην executive πτήση του υπερηχητικού Concorde από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη ντυμένη από την κορυφή μέχρι τα νύχια με τα ρούχα του Azzedine Alaia που θα τη λατρέψει. Το ίδιο ντελίριο θαυμασμού θα νιώσει και ο Yves Saint Laurent, ο οποίος θα απειλήσει τους υπεύθυνους της γαλλικής Vogue με διαφημιστικό εμπάργκο στην περίπτωση που το πουλέν του δε γινόταν εξώφυλλο. Έτσι εν έτει 1988 και για πρώτη φορά, εμφανίζεται στην ιστορία της παρισινής βίβλου της μόδας μαύρο μοντέλο. Το μαγικό κλικ της μηχανής είχε κάνει ο κορυφαίος φωτογράφος Patrick Demarchelier.

Τις ίδιες πρωτιές, σαν ντόμινο, θα εξασφαλίσει και στη βρετανική, την κινεζική και την ιαπωνική Vogue, όπως και στο περιοδικό Time.
Η μοίρα θα την οδηγήσει στις ΗΠΑ να συγκατοικήσει με τη Christy Turlington σε ένα διαμέρισμα στο Soho, ενώ στη συνέχεια θα γνωρίσει και την τρίτη της «Αγία Τριάδας» (aka «Τhe Trinity») των σούπερ μοντέλων, Linda Evangelista. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Interview θα εξομολογηθεί πως εκείνη την εποχή τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα για τα μοντέλα που είχαν το ίδιο χρώμα δέρματος με εκείνη, καθώς πολλοί σχεδιαστές δεν χρησιμοποιούσαν μαύρες κοπέλες στις πασαρέλες. Η Turlington, η Evangelista και η Νaomi λειτουργούσαν σαν μια γροθιά: «Άμα δε πάρετε τη Νaomi, τότε δεν παίρνετε εμάς». Και η Naomi είναι ευγνώμων για τη στάση που κράτησαν απέναντί της οι καλλίπυγες συναδέλφισσές της, δίνοντάς της μια γερή κλωτσιά στην αρχή της καριέρας της.

Εκτός από τις πασαρέλες, το έπος Naomi θα συμπεριλάβει στην
Keywords
Τυχαία Θέματα