Βυθίζουν τις άγονες γραμμές οι κρατικές οφειλές

22:37 14/6/2012 - Πηγή: 24wro
Έμφραγμα στις ακτοπλοϊκές εταιρείες...
προκαλούν οι οφειλές του κράτους για τις άγονες γραμμές, οι οποίες ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ. Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, αλλά επανήλθε στην επιφάνεια μετά από δήλωση της διοίκησης της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ) ότι θα προχωρήσει σε επίσχεση υπηρεσιών απαιτώντας την καταβολή ενός μέρους των μισθωμάτων.

Η ΝΕΛ στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η πολιτεία της οφείλει περισσότερα από 8,5 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι λίγο χαμηλότερα είναι τα ποσά που οφείλει στον όμιλο
της ΑΝΕΚ, ενώ περί τα 4 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι οφείλει και στον Όμιλο Attica.

Πρόχειρη λύση

Χθες μπορεί να δόθηκε μία λύση εκ του προχείρου, καθότι καταβλήθηκε μέρος των οφειλών, προκειμένου η ΝΕΛ να μην σταματήσει τα πλοία της, ωστόσο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι την επόμενη εβδομάδα κάποια άλλη εταιρεία δεν θα βρεθεί στην ίδια θέση, αναφέρουν ακτοπλοϊκοί παράγοντες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων από άλλες εταιρείες.

Οι μικρές ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται, κυρίως, σε άγονες γραμμές βρίσκονται σε αδυναμία να αγοράσουν καύσιμα ή να καταβάλουν μισθούς σε ναυτικούς εάν δεν εισπράττουν σε εύλογο χρόνο τα μισθώματα από εκτελεσθέντα δρομολόγια.
Keywords
Τυχαία Θέματα