ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ: Οι επιστήμονες σε... μεγάλα κέφια

18:03 1/10/2012 - Πηγή: 24wro

Ήξερες ότι πολλοί stars έχουν δώσει εν αγνοία τους τα ονόματά τους σε διάφορα είδη ζώων; Ήρθε η ώρα να το μάθεις!...
Κάθε χρόνο ταυτοποιούνται μέχρι και 24.000 είδη ζώων με τους ερευνητές να καλούνται να επιλέξουν ένα όνομα για αυτό. Όταν κάποιες φορές η έμπνευση εξαντλείται και ο ερευνητής είναι fan ενός σταρ τότε το είδος θα πάρει το όνομα κάποιου διάσημου. Όπως εξηγεί ο Ellinor Michel από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο
Λονδίνο τα είδη παίρνουν το όνομά τους είτε από κάποιο χαρακτηριστικό είτε από το μέρος όπου βρέθηκε.

Beyonce (αλογόμυγα)

Ένα σπάνιο είδος αλογόμυγας που βρίσκεται στην Αυστραλία πήρε το όνομά του από την Beyonce τον περασμένο Ιανουάριο. Όπως αποκάλυψε ο Bryan Lessard το χρυσά φτερά της αλογόμυγας Scaptia beyonceae του θύμισε την τραγουδίστρια για αυτό και έδωσε αυτό το όνομα.

Bob Marley (παράσιτο)

Πριν από λίγες μέρες εντοπίστηκε ένα καρκινοειδές παράσιτο που τρέφεται από ψάρια στην Καραϊβική. Οι επιστήμονες το ονόμασαν Gnathia marleyi από τον αείμνηστο Bob Marley. "Ονόμασα αυτό το είδος το οποίο είναι θαύμα της φύσης μετά τον Marley για τον οποίο νιώθω σεβασμό και θαυμασμό", είπε ο βιολόγος Paul Sikkel από το Πανεπιστήμιο Arkansas State.

Hugh Hefner (κουνέλι)

Ο Mr Playboy, Hugh Hefner, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ερευνητές που εντόπισαν το rabbitSylvilagus palustris hefneri νοτιοανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο λόγος; Προφανής με τον Hugh μεταξύ των άλλων να έχει κάνει δωρεές για τα είδη κουνελιών που είναι σε εξαφάνιση.

George Bush (σκαθάρι)

Τρια είδη σκαθαριών πήραν το όνομά τους από τους George Bush, Dick Cheney και Donald Rumsfeld το 2005. Ένας από την ομάδα ερευνητών ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση με την εμφάνισή τους αλλά αποτέλεσε προσπάθεια να βρουν ένα όνομα. Και λόγω πολιτικών πεποιθήσεων αποφάσισαν να δώσουν αυτά τα ονόματα.
Kate Winslet (σκαθάρι)

Σε σκαθάρι έδωσαν το όνομα της Kate Winslet το οποίο βαπτίστηκε ως Agra katewinsletae. Ο εντομολόγος Terry Erwin επηρεασμένος απο την ταινία Τιτανικός έδωσε το συγκεκριμένο όνομα. Το σκαθάρι αντιμετώπιζε την απειλή της αποψίλωσης. "Ο χαρακτήρας της δεν την άφησε να πάει κάτω με το πλοίο όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για αυτό το είδος εάν το δάσος μετατραπεί σε βοσκοτόπι", είπε.

Αδόλφος Χίτλερ (σκαθάρι)

Το όνομα δόθηκε σε σκαθάρια που βρέθηκαν σε πέντε σπηλιές στη Σλοβενία από έναν Γερμανό συλλέκτη το 1933.
Πρίγκιπας Κάρολος (βάτραχος)

Το όνομα του πρίγκιπα Κάρολου δόθηκε στο είδος βατράχου Hyloscirtus princecharlesi. Όχι για την... εξωτερική εμφάνιση αλλά ως αναγνώριση για το φιλανθρωπικό του έργο στα τροπικά δάση. Το συγκεκριμένο είδος βατράχου βρέθηκε στο Εκουαδόρ.

John Cleese (κερκοπίθηκος)

Το 2005 το επώνυμο του κωμικού ηθοποιού John Cleese δόθηκε σε ένα μαλλιαρό είδος κερκοπίθηκου ο οποίος ονομάστηκε Madagascan Avahi cleesei. Ο λόγος που δόθηκε αυτό το όνομα είναι ως τιμ
Keywords
Τυχαία Θέματα