Ξεκινά η καταγραφή της περιουσίας υπουργείων

23:00 5/4/2011 - Πηγή: 24wro
Καταγραφή του συνόλου της κτηματικής περιουσίας του, συμπεριλαμβανομένων ...και των κτιρίων που διαθέτει, ξεκινά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ σύντομα αναμένεται και η ψήφιση νομοσχεδίου για την αξιοποίηση της αργούσας κτηματικής περιουσίας που διαθέτει το υπουργείο.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, παρουσίασε τις προτάσεις της κυβέρνησης για τον τρόπο αξιοποίησης των χωραφιών.
Με βάση το σχεδιασμό, αγροτεμάχια έκτασης μικρότερης των 10 στρεμμάτων, θα δοθούν έναντι συμβολικού ενοικίου σε αγρότες, ενώ εάν διαθέτουν
έκταση μεγαλύτερη των 10 στρεμμάτων, θα ενοικιασθούν για πολλές χρήσης.
Προτεραιότητα έχουν οι ενεργειακές καλλιέργειες, που θα δοθούν σε νέους αγρότες και συνεταιρισμούς, ενώ παράλληλα, θα δοθούν εκτάσεις για οικιστική, βιομηχανική και τουριστική ανάπτυξη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, οι εκτάσεις που διαθέτει φθάνουν στα 2 με 3 εκατ. στρέμματα, ενώ μόνον στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν καταγραφεί εκτάσεις 640.000 στρεμμάτων.
Ο κ. Σκανδαλίδης διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα δοθούν για το βαμβάκι αποζημιώσεις συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ σε 3.200 αγρότες που υπέστησαν ζημία από πλημμύρες και το πράσινο σκουλήκι. Υπολογίζεται ότι η αποζημίωση θα φθάσει τα 25 ευρώ ανά στρέμμα.
 
  newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα