«Ξεσκονίζει» η τρόικα τα σχέδια για αποκρατικοποιήσεις - Μέτρα για το 2012-2015

12:10 5/4/2011 - Πηγή: 24wro
Σειρά επαφών θα έχει σήμερα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας με παράγοντες Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους... της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και της Τραπέζης της Ελλάδος . Στο επίκεντρο των επαφών αναμένεται να είναι το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015, το οποίο προβλέπει μέτρα τουλάχιστον 22 δις. ευρώ.
Για τα μέτρα αυτά η τρόικα θα ενημερωθεί από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Ζανιά,
όπως επίσης και για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την είσπραξη 50 δισ. ευρώ μέσω αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων, θα αφιχθούν στην Ελλάδα και οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι θα αναλάβουν να συντάξουν την τελική αναφορά, προκειμένου να εκταμιευθεί και η 5η δόση του δανείου, και στις 26 Απριλίου, η Eurostat θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2010.
Χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, καθώς, μεταξύ άλλων, το κόστος μιας παρόμοιας ενέργειας θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από το όφελος και θα έπληττε και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η έμφαση της κυβέρνησης θα δοθεί στην ανάπτυξη, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος, καθώς «η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει και η ύφεση γίνεται όλο και πιο ρηχή». Η κατεύθυνση το επόμενο διάστημα θα εστιάσει τις προσπάθειές της στην ανάπτυξη, τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις αποκρατικοποιήσεις, ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ωστόσο έθεσε και την παράμετρο του κοινωνικού πλαισίου σε ορίζοντα τριετίας-τετραετίας.

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα