Υπερψηφίστηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός

23:16 24/11/2011 - Πηγή: 24wro
Υπερψηφίστηκε από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου...
το σχέδιο Προϋπολογισμού του 2012 στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που χαρακτηρίστηκε από πολύ μικρή συμμετοχή βουλευτών.
Παριστάμενος στη συνεδρίαση, ο υφυπουργός Οικονομικών και σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά,
καθ. Γ. Μουρμούρας δήλωσε πως «δεν είναι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος για την πορεία του Προϋπολογισμού», κάλεσε ωστόσο τους βουλευτές να τον υπερψηφίσουν ως «απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαργαρίτης Τζήμας, άσκησε σκληρή κριτική στον Προϋπολογισμό, χαρακτηρίζοντάς τον «τρίτο Προϋπολογισμό του ΠΑΣΟΚ» και εκτιμώντας πως είναι «αναξιόπιστος και άδικος».

«Στα υπουργικά έδρανα συγκυβερνούν υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας», υπενθύμισε στον Μ. Τζήμα, ο ανεξάρτητος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υιοθέτησαν τον Προϋπολογισμό Βενιζέλου, γιατί δεν θέλατε να αναλάβετε το κόστος και δεν θέλατε να δεσμευθείτε. Εμείς θα αναλάβουμε το κόστος και την ευθύνη να παρουσιάσουμε αντιπροτάσεις, αλλά δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Πρόκειται για τον δυσκολότερο Προϋπολογισμό ενώ φλερτάρει ολοένα και πιο έντονα με το φάσμα της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας».

«Παρ’ ότι ο Προϋπολογισμός στηρίζεται και ψηφίζεται με ευρεία πλειοψηφία, δεν έλειψαν βαριές εκφράσεις, τελείως αναντίστοιχες με τους στόχους, τα προβλήματα και τις αναγκαιότητες της χώρας μας», διαπίστωσε στην δευτερολογία του, ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

Από πλευράς ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, αναρωτήθηκε «γιατί είναι εθνικό διακύβευμα να καλείς το λαό να δεχθεί τη χρεοκοπία του και να του ζητάς θυσίες για να μην χρεοκοπήσει το σύστημα».

«Κακώς καταθέτετε έναν Προϋπολογισμό για παραμονή στην Ευρωζώνη, ενώ θα έπρεπε να καταδείξετε μια άλλη πορεία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα», ανέφερε απευθυνόμενος προς τον υφυπουργό Οικονομικών, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα