ΥΠΟΙΚ: Δε συζητήθηκαν νέα μέτρα με την τρόικα

07:21 14/12/2011 - Πηγή: 24wro
Καμία συζήτηση δεν έχει γίνει για τα μέτρα της περιόδου 2013 - 2015 κατά τη συνάντηση...
του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας, επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. Όπως επιβεβαιώνουν η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει περίπου τον Ιούνιο του 2012.

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ στην συνάντηση έγινε μία γενική επισκόπηση γύρω από τα μακροοικονομικά δεδομένα και την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011 και συζητήθηκε η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων
για το νέο πρόγραμμα.

Ωστόσο, τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού το 11μηνο, τα οποία δείχνουν σημαντική υστέρηση των εσόδων και εκτροχιασμό των δαπανών, φέρνουν πιο κοντά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

Συγκεκριμένα τα έσοδα συρρικνώθηκαν κατά 3,1% έναντι στόχου για αύξηση κατά 1%, ενώ την ίδια ώρα οι δαπάνες αυξάνουν με ρυθμό 6,2% έναντι στόχου για μείωση κατά 3,8%.

Αύριο οι επικεφαλής της τρόικας θα συναντηθούν με τους υπουργούς, Μεταφορών Μάκη Βορίδη, Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.

Την Πέμπτη θα έχουν νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικώνενώ την Παρασκευή θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα