Ζει εδώ και 14 χρόνια χωρίς χρήματα!!!

21:41 12/1/2012 - Πηγή: 24wro
Η κρίση, η οικονομία, το χρήμα: Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένο ότι για να επιβιώσει κάποιος...
χρειάζεται τουλάχιστον λίγα χρήματα στην τσέπη.
Κι όμως, η 69χρονη Χάιντεμάρι Σβέρμερ από τη Γερμανία, που σήμερα έχει τρία εγγόνια, ζει εξολοκλήρου χωρίς καθόλου χρήματα εδώ και 14 χρόνια. Η επιλογή αυτή ζωής και η ίδια πρωταγωνιστούν στην ταινία του Λάιν Χάλβορσεν "Living without Money" ή "Ζώντας χωρίς χρήματα", του 2010, αλλά έχει ξεσηκώσει και ένα κίνημα παγκοσμίως, από ανθρώπους που θα ήθελαν να ακολουθήσουν έναν τέτοιο τρόπο ζωής.
Το 1996 η Χβέρμερ, πρώην
δασκάλα και ψυχοθεραπεύτρια, αποφάσισε να ζήσει χωρίς χρήματα για ένα χρόνο, ως πείραμα. Έτσι, άνοιξε ένα μικρό κατάστημα "ανταλλαγής" προϊόντων.
Η μικρή επιχείρησή της, που διέθετε τα πάντα εκτός από... ταμείο είχε τέτοια επιτυχία που η ίδια αποφάσισε να εγκαταλείψει την εργασία της, να μοιράσει όλα τα υπάρχοντά της εκτός από λίγα στοιχειώδη που χωρούσαν σε μια μικρή βαλίτσα και εγκατέλειψε το σπίτι το οποίο νοίκιαζε.
"Με εξοργίζει η απληστία της καταναλωτικής κοινωνίας. Το να ζω χωρίς χρήματα μου έδωσε νέα ποιότητα ζωής, εσωτερικό πλούτο και ελευθερία", αναφέρει στην εφημερίδα, Austrian Times, η Σβέρμερ.
Η ίδια έχει γράψει βιβλίο για την μοναδική εμπειρία της.
Keywords
Τυχαία Θέματα