ΖΩΗΣ: Δεν εγκατέλειψα ποτέ την παράταξη

18:39 13/2/2012 - Πηγή: 24wro
«Την παράταξη δεν την εγκατέλειψα ποτέ, ούτε για μια μέρα, ούτε σε δύσκολες, ούτε καλύτερες περιόδους και πληροφορήθηκα χθες...
ότι με διώχνουν, απλώς γιατί εγώ εξακολουθώ να πιστεύω αυτά που πιστεύω τα δύο τελευταία χρόνια», υπογράμμισε ο Χρήστος Ζώης, ανεξάρτητος βουλευτής, σε συνέντευξή του στον «ΒΗΜΑ 99,5».
Για την απόφασή του να μην ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, ο κ. Ζώης τόνισε: «Ήταν μια
πολύ δύσκολη απόφαση και δεδομένου των συνθηκών και δεδομένου ότι είχα στηρίξει τον Α. Σαμαρά στην προσωπική του προσπάθεια, πριν από δύο χρόνια, για την εκλογή του, στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, δεν μπορώ να σας πω ότι δεν συνυπολόγισα την έκκληση που έκανε στη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Κι υπό την έννοια αυτή δεν τον παρεκάλεσα ούτε τον πίεσα, ούτε για μια στιγμή ν' αλλάξει την τοποθέτησή του, σε σχέση με το πλαίσιο της κομματικής πειθαρχίας που επέβαλε.

Αντιλαμβάνομαι, πλήρως, την κατανοώ, την συμμερίζομαι τη θέση του, αλλά η απόφασή μου είχε ως αφετηρία αξιολογικά χαρακτηριστικά στα οποία ζητούσα απαντήσεις.

Και κοντολογίς εάν το χρέος μας θα είναι βιώσιμο, γιατί εγώ έχω υπόψή μου, επίσημη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλερ , προ παραμονή της χθεσινής ψηφοφορίας με την οποία διαπιστώνει ότι όχι μόνο δεν είναι βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας αλλά θα χρειαστεί και νέο κούρεμα.

Δεύτερον, εξήγησα στο πρόεδρό μου ότιμπορώ να σηκώσω το κόστος οποιωνδήποτε αντιλαϊκών μέτρων, μπροστά σε μια προσπάθεια που οφείλουμε να καταβάλουμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της χώρας, αλλά ταυτόχρονα πρέπει τα μέτρα να δούμε εάν είναι τα ενδεδειγμένα, αν είναι αποτελεσματικά, αν λειτουργούν στη λογική της λειτουργίας της αγοράς.

Και το τρίτο στοιχείο, για το οποίο δεν πήρα και ικανοποιητική απάντηση, παρά το γεγονός ότι κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες ο κ. Βενιζέλος, χθες να το τεκμηριώσει γιατί δεν σημαίνει και τίποτα, εν πάση περιπτώσει, το γεγονός ότι τη δανειακή σύμβαση θα τη διέπει το αγγλικό δίκαιο.

Στο άρθρο 14 παράγραφος 1,2 και 3 είναι εντελώς, σαφές, δεν γνωρίζω γιατί ο κ. Βενιζέλος αναλίσκεται σε ερμηνείες, δεν χρειάζονται ερμηνείες, αρκεί να διαβάσει κανείς τι ψηφίσαμε ότι την αποκλειστική αρμοδιότητα και για την εκτέλεση της νέα δανειακής σύμβασης έχουν τα Δικαστήρια του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου. Και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επιφυλάσσει στον εαυτό του τη δυνατότητα, να αναγνωρίσει την τρέχουσα αρμοδιότητα και στα δικαστήρια του ωφελουμένου κράτους.

Συνεπώς, εγώ μπορεί να έχω κάνει λάθος εκτίμηση και ο κ. Βενιζέλος να επιβεβαιωθεί, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές, σε διάφορες γνωμοδοτήσεις – τοποθετήσεις, ζήτησα, όμως, από τον πρόεδρο του κόμματός μας κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να θέσουμε ένα θέμα σ' αυτούς τους περίφημους πιστωτές μας.

Γιατί δεν κάνουν μια γενναία κίνηση, να βοηθήσουν και την Ελλάδα και να δώσουν ένα μήνυμα στις διεθνείς α
Keywords
Τυχαία Θέματα