190 εναντι 1 υπογραφής και...πόλωση στο ΠΑΣΟΚ!

Η διαδικαστική εμπλοκή που προέκυψε για τον τρόπο επικύρωσης των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΠαΣοΚ και ο τρόπος με τον οποίο αυτή θα επιλυθεί, θα κρίνει εν πολλοίς την μετάβαση του κόμματος στην νέα εποχή. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ήδη διαμορφώσει κλίμα πόλωσης μεταξύ των «στρατοπέδων» των κκ. Παπουτσή και Βενιζέλου.

Σύμφωνα
με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ. Χρ. Παπουτσής έχει αρνηθεί να καταθέσει λίστα υπογραφών στήριξης της υποψηφιότητάς του, ενώ από την πλευρά του κ. Βενιζέλου μεταδίδεται πως ο υπουργός Οικονομικών έχει συγκεντρώσει περί τις 190 υπογραφές.

Η πλευρά Βενιζέλου εμφανίζεται να εμμένει στην πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση του καταστατικού, όπου γίνεται λόγος για την αναγκαιότητα υποστήριξης της υποψηφιότητας από τουλάχιστον το 1/4 των μελών του Εθνικού Συμβουλίου. Ο κ. Παπουτσής από την πλευρά του, τάσσεται μάλλον υπέρ της ύπαρξης και τρίτης υποψηφιότητας, εν προκειμένω του κ. Τζουμάκα, και σημειώνει ότι το καταστατικό δεν περιγράφει ρητώς ότι το χρίσμα σε κάποιον υποψήφιο δίδεται μέσω υπογραφών. Υπονοεί έτσι, ότι μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει είτε με κάλπη είτε με κάποιον άλλο τρόπο που θα προκρίνει η Επιτροπή καταστατικού και Πιστοποίησης.

Προσπάθειες διαμεσολάβησης και παρασκηνιακής διευθέτησης έχουν ήδη γίνει, ωστόσο παραμένει άγνωστο το πώς θα λυθεί εν τέλει το ζήτημα.

Α.Ραβανός / ΒΗΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα